Naslovna » Trudnoća » Trudnoća po nedeljama » 27. nedelja trudnoće

27. nedelja trudnoće

27-nedelja-trudnoceSve strukture lica i glave su prisutne u perfektnom obliku za ovaj stadijum, uključujući i mozak, oko, nos, zglobove, jezik i srce.

Vaše grudi će se nastaviti da se menjaju tokom trudnoće (a i posle). One će verovatno nastaviti da rastu još od kada su počele da natiču u prvom tromesečju. Areola, tamni deo dojke koji okružuje bradavicu, takođe nastavlja da se menja. U prvom tromesečju, Vaša areola će verovatno postati tamnija. U ovom stadijumu, tamna pigmentirana koža može se proširiti i šire od areole. Ovo se zove sekundarna areola, i može pokriti polovinu dojke. Niko nije siguran zašto se ovo dešava, ali mnogi stručnjaci misle da potamnela koža predstavlja neku vrstu mete, olakšavajući Vašem novorođenčetu da pronađe Vašu bradavicu prilikom dojenja. To je privremena promena, koja traje do 12 meseci nakon što donesete bebu na svet.

27. nedelja trudnoće

Ako ste kao većina trudnica imaćete izuzetno žive, čak i bizarne snove. Možda nećete sanjati samo o Vašoj trudnoći i bebi. Dramatični snovi tokom trudnoće mogu se javljati usled povećanja hormona koji prolaze kroz Vaše telo. Ili je to jednostavno posledica suočavanja Vašeg uma sa mnogim mislima i emocijama koje trenutno proživljavate.
Vodite računa o ishrani. Krećite se. Šetnje pomažu opuštanju i stvaranju fizičke kndicije.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top