Naslovna » Trudnoća » Trudnoća po nedeljama » 28. nedelja trudnoće

28. nedelja trudnoće

28. nedelja trudnoće Nastavite sa obraćanjem i pevanjem bebi. Neka se uključi i tata i brat ili sestra (ako ih ima).

28-nedelja-trudnoce

Vid Vaše bebe nije jedino čulo koje radi. Šema moždanih talasa Vaše bebe ukazuje na to da odgovara na zvuke iz okoline. Šta može da čuje? Zvuk Vašeg glasa, pokrete vaših creva, čak i buku izvan Vašeg tela.
Nastavite sa obraćanjem i pevanjem bebi. Neka se uključi i tata i brat ili sestra (ako ih ima).
Bebini moždani talasi takođe počinju da ukazuju na razlike tokom spavanja. Ovi ciklusi spavanja postaće jasniji i izrazitiji kako se bude približavao termin porođaja.

28. nedelja trudnoće

Ovo je najvažniji stadijum u razvoju pluća Vaše bebe. Krvni sudovi se formiraju kroz oba plućna krila. Kada prvi put udahne vazduh, bebina pluća će apsorbovati kiseonik i onda ga poslati u ove krvne sudove, koji će transportovati krv ispunjenu kiseonikom kroz njeno telo. Vaša beba sada počinje da proizvodi supstancu, nazvanu surfaktant, koja će joj omogućiti pravilno disanje nakon rođenja.

Vaša beba ubrzano dobija na težini – sada teži blizu 1 kilogram. Od vrha glave do stražnjeg dela, dugačka je oko 25 cm, ali ako se protegne moguće je da dostigne blizu 40 cm dužine.

U ovoj nedelji, težina je oko 1100 grama i dužina 25 santimetara. Mozak bebe raste i širi se. Masno tkivo se povećava i kosa nastavlja da raste.

28. nedelja trudnoće

Ako rezultati testova krvi pokažu da ste Rh negativni…>>

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top