Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Trudnoća » Trudnoća po nedeljama » 37. nedelja trudnoće

37. nedelja trudnoće

37. nedelja trudnoće

Ostalo je malo vremena do porođaja. Spremili ste torbu za porodilište? Uput i zdravstvena knjižica odvojeni? Odmarajte se što više.

37. nedelja trudnoće

Za ovu nedelju su karakteristični pojačan vaginalni sekret, a moguće je i ispadanje vaginalnog krvavo-sluzavog čepa (mala količina gustog sluzavog čepa koji zatvara cervikalni kanal koji vodi do materice). Gubitak sluzavog čepa ne mora značiti da je porođaj počeo, može proći i nekoliko dana do porođaja. Ako primetite da je krvarenje obilnije, odmah krenite u bolnicu. Budite spremni i da porođaj ne teče baš onim tokom kako ste zamislili.

Ako se vaša beba nije spustila u karlicu i dalje ćete osećati lošu probavu i iznenadne nalete gorušice. Kada se to ipak desi osetićete blagi pritisak na karlicu i olakšanje u predelu stomaka. Dobra stvar u ovome je da ćete osećati manji pritisak ispod grudnog koša što će vam omogućiti bolje disanje.

Nastavite da se zdravo hranite. Šetnje će vam goditi. Nemojte se uplašiti ako budete imali čudne i intenzivne snove. Ovo je potpuno normalno kao rezultat straha od budućih događaja i rada hormona. Trudnička zaboravnost je prolazna.

Pokušajte da što više spavate i odmarate se preko dana – ovo je poslednji trenutak za miran odmor. Dok ležite, svakako pratite bebine pokrete.

Vaša beba

Vaša beba do sada vežba disanje i udisaji postaju mnogo jači. Ovo je pravi znak da je beba spremna da izađe.Vaša beba je do sada 36 cm dugačka i oko 3000 grama teška. Nije ni čudo da vam ni ova trudnička odeća nije odgovarajuća.

Ako se kontrakcije jave, lekari ih verovatno neće zaustavljati jer se za bebe u ovoj nedelji već smatra da su “u terminu”. Istraživanja pokazuju da je beba zapravo ta koja, proizvodeći hormone, podstiče kontrakcije, a to je reakcija na skučeni prostor.

 

 

 

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top