Naslovna » Trudnoća » Trudnoća po nedeljama » 36. nedelja trudnoće

36. nedelja trudnoće

36 nedelja trudnoće

Polako se približio momenat dolaska na svet vaše bebe. Ove nedelje je vaša trideset šesta nedelja trudnoće. Kako dani prolaze pitate se da li ćete ikada zapravo imati bebu? Nemojte biti nestrpljivi…

Šta se dešava sa mamom i bebom: Vaša beba teži oko 2850-2950 grama. Možda ćete primetiti da se oseća malo niže u vašem stomaku. To je rezultat bebine glave pomeranja dole u ​​karlici.

Mama će primetiti povećanje vaginalnog sekreta. Ovo je česta pojava tokom poslednjih nekoliko nedelja trudnoće. Ako primetite sluzi obojena krvlju, to se zove krvavi šou, to može biti znak da počinje rad.

Uverite se da vaš partner zna gde je vaša torba za bolnicu. Vežbajte disanje ili druge tehnike lek protiv bolova. Neke mame vole da piju čaj lista maline na kraju trudnoće.

Možda ćete primetiti kao menstrualne grčeve ili osetite veći pritisak u vašem području karlice. Neke žene opisuju ovaj osećaj da je takav – kao da njihova beba kao da bi mogla “ispasti”.

Možda imate kontrakcije koje su deset do petnaest minuta. Kako napreduje situacija, pratite tajming i pozovete svog lekara kada vaše kontrakcije učestaju na pet minuta, ali konsultujete svog lekara za konkretna uputstva o tome kada u čelu polazite i dolazite u bolnicu.

Ako dođe do pucanja vodenjaka osetićete “pop”, a zatim osetiti vodu koja počinje da se sliva. Neke žene čak osećaju kao da su se umokrile. Ako mislite da je vaš vodenjak pukao – pozovite svog lekara odmah i krenite u bolnicu, i samo bez panike, idete u sigurne ruke!

37.nedelja

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top