Mladi Izvidjaci -Mona
Naslovna » Turizam » Odlazak na more » Florida – 10 najlepših destinacija

Florida – 10 najlepših destinacija

6) Clearwater Beach

Plaža Clearvater se odlikuje belim peskovitim plažama koje se protežu 4 km duž zaliva. Ima svoju marinu na strani Intracoastal Vatervai i povezuje se na jugu kratkim mostom do drugog barijskog ostrva pod imenom Sand Kei, gde se nalazi Park Kei Park.

Oblast nudi kupovinu, restorane i aktivnosti kao što su parasailing, iznajmljivanje jet skijaša, izleti brodom (sa uobičajenim pogledom na delfine u vodama zaliva), minijaturni golf, ribolovni čarter i krstarenje “piratskim brodom”.

Clearvater je često bio rangiran kao jedna od najboljih plaža u Sjedinjenim Državama. Clearvater Beach je zvanično klasifikovan kao vlažna suptropska klima.

Pier 60, nazvan po državnom putu 60 koji se završava na Clearvater Beachu, predstavlja centralno mjesto za plaže i ima igralište, snack bar sa pratećom prodavnicom suvenira i dugačak privez za ribolov. Postoje profesionalni zabavljači koji svakodnevno izvode program na pristaništu. To je sajt dnevnog događaja zvanog Sunsets na Pier 60, koji uključuje ulične izvođače i muzičke akte. Na samom pristanu je noćni prikaz robe koji se prodaje od strane lokalnih zanatlija kao što su nakit, sveće i druge poklonske predmete.

Brojni restorani i prodavnice mogu se naći uz plažu, čija je atraktivnost značajno poboljšana poslednjih godina sa projektom beautifiing pod nazivom Beach Valk. Beach Valk nalazi se južno od Pier 60. Takođe je odlično mesto za ribolov. Pored toga, direktno preko pristaništa nalazi se Clearvater Municipal Marina, koja nudi dubokom ribolovnom i čamacu aktivnosti za posetioce.

ddd

ggg

sss

eee

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top