Naslovna » Porodica » Porodični informator » Novi BUS PLUS cenovnik

Novi BUS PLUS cenovnik

novi-bus-plus-cenovnik

Novi cenovnik i Pravilnik o tarifnom sistemu u javnom prevozu stupaju na snagu u nedelju, 1. februara. Najbitnije izmene odnose se na način dopunjavanja papirnih nepersonalizovanih kartica, kao i na vrste karata koje će putnici imati na raspolaganju.

Papirna nepersonalizovana kartica, koja košta 40 dinara, moćiće da se koristi jednokratno – za dopunjavanje dnevne (280,00 RSD), trodnevne (720,00 RSD) ili petodnevne (1.100,00 RSD) dopune. Karte važe 24 h, 72 h odnosno 120 h i to od momenta kada se dopune na kiosku, osim u noćnom saobraćaju od 00:00 do 04:00 h.

Na slipu koji kupac dobije prilikom kupovine karata biće jasno naznačeno do kog datuma i vremena kartica važi.

Papirnu nepersonalizovanu karticu više nije moguće dopuniti kreditom sa željenim iznosom, ali će svi putnici koji na ovim karticama već imaju kredit, moći da ga iskoriste do momenta isteka njenog važenja od tri meseca.

Novi BUS PLUS cenovnik

Osnovna karta u vozilu će od 1. februara, umesto dosadašnje pojedinačne karte za jednu vožnju, biti vremenska karta od 90 minuta i koštaće 89 dinara. Ova karta može da se koristi u više vozila tokom njenog trajanja, a potrebno je da se očita prilikom svakog ulaska, odnosno presedanja u drugo vozilo. Za korišćenje vremenske karte od 90 minuta ne bira se nikakva opcija na validatoru, već se očitava nepersonalizovana kartica, dopunjena kreditom u željenom iznosu.
Plastičnom nepersonalizovanom karticom je osim osnovne vremenske karte od 90 minuta, moguće očitati i jednodnevnu, trodnevnu ili petodnevnu kartu, isključivo izborom opcije na validatoru.

Prilikom uplate kredita od 900,00 i više dinara na nepersonalizovanu plastičnu karticu, dobija se bonus od 100,00 dinara.

Putnici će kao i do sada moći da kupe papirnu kartu kod vozača, koja važi za jednu vožnju i košta 150,00 dinara.

Podsećamo da je izmenom Pravilnika o tarifnom sistemu za sve personalizovane kartice omogućeno plaćanje dopune od 365 dana, osim za kartice za nezaposlene koje imaju oznaku P15.

Lica starija od 65 godina mogu od 25. januara 2015. da kupe godišnju kartu po ceni od 407,00 dinara, a koja će važiti od dana kupovine do 31. decembra 2015. godine.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Odgovorite

Scroll To Top