Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Deca sa smetnjama » Saveti roditeljima » Partneri u životu – partneri u kući

Partneri u životu – partneri u kući

sss

Partneri u životu – partneri u kući

Sve je lakše u dvoje! Deliti sa nekim život znači deliti i lepe i one malo manje lepe stvari u životu, ali i obaveze i poslove vezane za kuću i domaćinstvo. Posebna je situacija kada se porodica proširi i dobijete dete – što nije lako ni za jednog od partnera.

Kućni poslovi i obaveze oko deteta nekako češće preuzimaju žene, što ne znači da bi odmah trebalo da optuže svog partnera da su lenji i nezainteresovani. Nove obaveze i nove okolnosti su nešto na šta se svaka osoba drugačije navikava – zato dajte šansu svom partneru i pokušajte da mu olakšate period adaptacije.

Otvoreni razgovori

Jedan od najboljih načina da pomognete svom partneru da se uključi u kućne poslove i obaveze oko deteta jesta da otvoreno razgovarate sa njim. Možda on nije ni svestan koliko posla zaista imate, što ne znači da nije želeo da vam pomogne, već da nije znao da vam je pomoć potrebna. Nije retkost da se žene u ovim ulogama bolje snalaze od samog početka, ali to ne znači da i muškarci ne mogu da budu dobri u obavljanju poslova po kući i vođenju brige o svom detetu.

Podela poslova

Napravite dogovor oko toga ko će za šta biti zadužen u kući. Određeni poslovi bolje idu vama, a neke sigurno vaš partner može bolje uraditi. Uostalom – podelite se onako kako vam oboma odgovara, u zavisnosti od ostalih obaveza, posla i slično.

Kada je u pitanju briga o detetu, za mnoge muškarce je to zaista naporno, upravo zato što se boje da u tome neće biti dobri ili da će možda čak i povrediti bebu tokom kupanja, previjanja i slično. Nemojte to zameriti partneru nego ga postepeno uvodite u ove obaveze, pokazujući mu kako se to radi. Sigurno je da će vremenom steći sve potrebne veštine, a ljubav koju oseća prema svom detetu olakšaće mu posao.

Zajedničko vreme

Partnerstvo nije samo podela poslova i obaveza koje imate vezano za kuću ili odgajanje i vaspitavanje deteta. Ako želite da zaista živite u skladnom braku i harmoničnoj porodici u kojoj će sve ići lako – potrebno je da odvajate vreme i za zajedničke aktivnosti. Ovo možda zvuči čudno, s obzirom na to da ste u kući uvek zajedno, ali zajedničko vreme ne podrazumeva samo to – već nešto što vas zaista povezuje, nešto u čemu ćete svi zajedno uživati. Osim toga, posebno cenite vreme kada ste sami sa partnerom, kada deca nisu tu ili ste uspavali bebu. Ovo je posebno važno za jačanje vaše veze i obnavljanje ljubavi koja vas povezuje. Sve ostalo je ionako manje važno!

Još sličnih tekstova pročitajte OVDE

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top