Naslovna » Kultura » Knjige » Poklonite deci pametan poklon

Poklonite deci pametan poklon

Poklonite deci pametan poklon. Šta je, u današnje vreme, pametan poklon? U današnje, i u svako drugo doba, za pamet se vezuje znanje. Kako detetu pokloniti znanje? Poklanjanjem knjiga i čitanjem istih deci. Slatkiša i bespotrebnih igračaka deca već imaju na pretek…

Deca iz ranog djetinjstva pamte mnoge lepe situacije proživljene sa svojim roditeljima i drugim ljudima koji su brinuli o njima, a čitanje priča jedno je od lepših sećanja.

Poklonite deci pametan poklon

Sednemo pored deteta, uvijemo se u ćebe i krenemo sa čitanjem. Možemo ploviti Amazonom, biti u Londonu, provesti vreme sa tri praseta, pogledati na karti gde se nalazi oblast o kojoj čitamo, šetati sa dinosaurusima, putovati do škole, upoznati ljudsko telo, praviti modele od papira, biti sa starim grcima…

Čitanje detetu od najranijeg detinjstva podstiče osećaj uzajamnosti i bliskosti, podstiče njegovo saznanje o životu, osećanjima, podstiče razvoj govora, zapažanja i pamćema.

Pamćenja…
Svi se sećamo nekih sika iz detinjstva – mirisa, boja, ukusa, poklona, zagrljaja, čestitanja…

KVIZ KNJIGA – PUTOVANJE KROZ SVET SPORTA, namenjen je deci uzrasta od 8 do 11 godina, ali i starijima koji žele da provere svoje znanje iz oblasti sporta.

Šta se krije iza svih neverovatnih čuda prikazanih tokom te Bogojavljenske noći? Odgovori su negde među koricama knjige Tajne veštine Marte Smart, i mogu se pročitati samo na jedan neobičan način – pomoću ogledala! I ono najvažnije – uz nju se može naučiti i kako da se, kad god se poželi, od sasvim običnog dana napravi praznik koji se pamti čitavog života!

Istraživač i magizoolog Salamander Skamander upravo se vratio s puta oko sveta, na kojem je tragao za najređim i najneobičnijim magijskim stvorenjima.

Stigavši u Njujork, namerava da se tu kratko zadrži. Međutim, kad Salamanderu slučajno zature kofer i neke od njegovih fantastičnih zveri pobegnu u grad, nastaju problemi za sve…

Naslov ove knjige odmah nameće pitanje nije li u pitanju greška. Ne, nije greška, već samo jezička igra. Ovaj roman govori nam o dvojici velikana Volfgangu Amadeusu Mocartu i Ludvigu van Betovenu.

  Prvi dan nove školske godine na Međunarodnoj akademiji Bergstrem! Pet devojčica, sa sve četiri strane sveta, krenule su svaka iz svoje domovine i došle ovde da počnu iz početka. Daleko od kuće, otkriće različite kulture i postaće prijateljice za ceo život…

Na 358 strana, sa više od 10.000 slika i ilustracija, ova luksuzno opremljena enciklopedija prikazuje i objašnjava neverovatne činjenice o nauci, prirodi, kulturi, sportu, istoriji, običajima, hobijima, hrani, jezicima…

Jednog jutra Lota se probudila toliko ljuta da je celog dana pravila lom! Počelo je s jednom rupom u džemperu, nastavilo se provlačenjem kroz rupu u ogradi, posle je bilo mnogo rupa koje se nisu videle u mraku, a sve se završilo onako kako se najlepše priče završavaju – kod kuće, u maminom zagrljaju.

  pipi-duga-carapa

Kako najlepše provesti detinjstvo? Zna se, u društvu Pipi Duge Čarape!

Kreni na put oko sveta! Listaj ovaj atlas i saznaj imena kontinenata, okeana, mora i većih gradova. Upoznaj mnoge životinje i nauči koja gde živi. Usput se zabavi lepljenjem fantastičnih sličica na odgovarajuća mesta.

Stručnjaci tvrde da je idealna igračka ona koja je istovremeno i zabavna i edukativna. Znanja stečena kroz igru ostaju duže upamćena jer su deo detetovog ličnog iskustva.

Poklonite deci pametan poklon

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top