Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Mama » Zdrava mama » Priprema kože za proleće i leto

Priprema kože za proleće i leto

priprema-koze-za-prolece-i-leto

  • Važna je i hidratacija celog tela, jer su zimski meseci ostavili trag na celoj koži, tj. učinili je suvom, grubom i oslabili njenu odbrambenu moć. Stoga se preporučuje, kao i u slučaju nege lica, nega tela hidrantnim kremovima, bogatim biljnim ekstraktima (ekstrakti nevena, kamilice i aloe), biljnim uljima (bademovo, maslinovo, jojoba i dr.), voskovima (shea butter, cacao butter), kao i supstancama sa izrazitim vlažećim efektom, kao što su urea, alantoin i hijaluronska kiselina, koji vraćaju koži njenu vlažnost, elastičnost i time utiču na ponovno uspostavljanje njene zaštitne uloge. Važan je i sadržaj antioksidanasa (vitamini E, C, B), koji svojim snažnim antioksidativnim dejstvom vraćaju koži svežinu, energiju i snagu.
Nega lica i tela sa ciljem pripreme kože za proleće i leto moguća je primenom prirodnih preparata, koji treba da sadrže precizno odabranu kombinaciju sastojaka, odnosno biljnih ulja, ekstrakata, etarskih ulja, antioksidanasa i vlažećih faktora, koji će svojim kompleksnim dejstvom omogućiti da Vaša koža ponovo dobije izgubljeni tonus, vlažnost, elastičnost i svežinu.
  • S obzirom na to da je koža nakon zime izrazito suva, preporučuje se primena kupki sa blagim penećim sredstvima ili uljanih kupki, kao i izbegavanje toplih kupki i preparata koji sadrže alkohol, da bi se sprečilo dalje isušivanje kože.
  • U slučaju da je koža nakon zime posebno suva i gruba, preporučuje se i primena medicinskih kremova.
  • Takođe je važno čuvati se prvog sunca, jer je koža nakon zime suva, osetljiva i podložna ne samo opekotinama, već i alergijama. Koristite obavezno kreme sa zaštitnim faktorom (najmanje SPF 15) u svim situacijama kada ste izloženi dejstvu sunčevih zraka.
  • Unosite dosta tečnosti kako biste i iznutra povećali hidrataciju kože.

Hvala sajtu bebinizbor.com

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Odgovorite

Scroll To Top