Naslovna » Trudnoća » Trudnoća po nedeljama » 3. nedelja trudnoće

3. nedelja trudnoće

3. nedelja trudnoće

Sada može, ali i ne mora, doći do takozvanog implantacijskog krvarenja, koje žene ponekad pobrkaju sa menstruacijom. Implantacijsko krvarenje je, po pravilu, značajno slabije i zapravo jedan od najranijih znakova trudnoće.

Implantacijsko krvarenje ili znak rizične trudnoće?
Kod velikog broja žena, nakon oplodnje, odnosno tokom usađivanja oplođene jajne ćelije u zid materice, dolazi do krvarenja različitog intenziteta koje se naziva implantacijskim krvarenjem, ali, krvarenje u ranoj trudnoći može biti i znak nekih komplikacija.

Uskoro ćete moći i službeno da potvrdite trudnoću, jer sada počinje da se luči hormon trudnoće hCG (humani horionski gonadotropin), koji se očitava na testu na trudnoću koji kupujemo u apoteci.

Rašireno je mišljenje da treba često voditi ljubav nekoliko dana pre ovulacije da biste dobili žensko dete. Ukoliko želite dečaka ljubav bi trebalo voditi za vreme ili odmah nakon ovulacije, ali ne previše često.
Mogućnost začeća se povećava vođenjem ljubavi (… najmanje) svaki drugi dan počev od kraja prethodnog i tokom ove nedelje ciklusa. Povećanje telesne temperature za najmanje 0.6 ° C tokom ove nedelje upućuje na ovulaciju.

Još dok je na svom putu za matericu, ovo novo biće, iako malo,
sadrži sve karakteristike deteta koje će doći na svet.
Jedinstveni obrazac za pol deteta, boju njegove kose,
čak i za otiske prstiju, nalazi se u tom malom paketu.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top