Naslovna » Turizam » Odlazak na more » ADA CIGANLIJA

ADA CIGANLIJA

Ada-ciganlija

Zbog svoje popularnosti Ada Ciganlija se često u žargonu naziva beogradskim morem, i predstavlja nezaobilaznu lokaciju kako domaćih tako i stranih posetilaca.

Na reci Savi, u neposrednoj blizini ušća u Dunav, na udaljenosti od samo 4 km od centra Beograda, nalazi se nekadašnje ostrvo, a sada poluostrvo- Ada Ciganlija. Obrasla gustom listopadnom šumom, prošarana proplancima i livadama, Ada je postala najveće, najlepše i najposećenije izletište, kupalište i odmaralište Beograđana, a bogami i onih koji namenski dođu da ga posete.

Savsko jezero na Adi Ciganliji sa oko 6km uređenih plaža predstavlja najveće otvoreno kupalište u Republici Srbiji, čija poseta tokom letnje kupališne sezone dostiže i 150.000 posetilaca na dnevnom nivou i do 300.000 posetilaca vikendom. Plaže Savskog jezera su u celosti uređene i opremljene neophodnim infrastukturnim objektima, poznate po svojim lepo uređenim ugostiteljskim i sportskim objektima, neposrednoj blizini centra grada, što ih u celini gledano, čini jednim od najvećih i najlepših kupališta na veštačkim jezerima u čitavoj Evropi.

Kvalitet vode Savskog jezera je na izuzetno visokom nivou, što dokazuju rezultati merenja Gradskog zavoda za javno zdravlje iz Beograda, pa je poseta jezeru kada je letnja sezona u tolikoj meri radi kupanja. Ovaj podatak je potkrepljen činjenicom da su plaže Savskog jezera tokom prethodnih 6 godina nosilac najvišeg međunarodnog priznanja za kvalitet u turizmu, zaštitu životne sredine i bezbednost na kupalištu „Plava zastava“, koje podrazumeva ispunjavanje izuzetno strogih zahteva značajnih međunarodnih činilaca, a koji se pre svega odnose na najviši kvalitet vode za kupanje i besprekornu bezbednost na kupalištu, a kupalište tokom sezone kupanja obezbeđuje visoko obučena i u potpunosti opremljena spasilačka služba.

Detaljnije o plaži, provodu, sportovima i noćnom životu na Adi Ciganliji>>

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top