Naslovna » Beba » Bebin način komunikacije

Bebin način komunikacije

bebin-nacin-komunikacije

Zapamtite da je bebin plač samo bebin način komunikacije, bilo da je beba gladna, umorna, bilo da joj je neudobno, dosadno ili je previše stimulisana. Naučite kako da raspoznajete koja vrsta plača je u pitanju i to za vas neće više biti toliko stresan događaj.

Uglavnom, plač zbog gladi je vrištanje koje se postepeno pojačava, plač zbog umora je isprekidan i polako se produžava, a plač koji vam govori da bebu nešto boli je oštar i iznenadan.

Bebin način komunikacije

Možda beba ima potrebu da napravi pauzu
Posmatrajte pažljivo vašu bebu: ukoliko vidite da se tokom dojenja pomera ili kruži jezikom oko bradavice ili cucle na flašici, kao da joj nešto smeta, to verovatno znači da ima potrebu da napravi pauzu kako bi uzela vazduh, ili možda da podrigne kako bi izbacila vazduh koji je unela u toku sisanja i kako bi počela da vari popijeno mleko. To se najčešće dešava bebama koje imaju veći apetit. U tom slučaju, stavite je na kolena da sedi i pustite je dva minuta pre nego što joj opet ponudite dojku ili flašicu. To vreme možete da iskoristite da mazite bebu, da je masirate i da je nežno držite kako biste je razveselili.
Ali imajte u vidu da nisu sva deca ista i da nemaju sva deca potrebu za ovakvim prekidom tokom dojenja. Naprotiv, za neku decu bi pravljenje pauze bila smetnja u uživanju u neprekidnom sisanju.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Odgovorite

Scroll To Top