Naslovna » Porođaj » Brzo do zategnute kože stomaka nakon trudnoće

Brzo do zategnute kože stomaka nakon trudnoće

lll

Tokom trudnoće žensko telo prolazi kroz niz promena, od kojih većina ostavi određene posledice. Među najčešćim promenama, ali i onim koje ženama možda i najviše smetaju, jeste opuštena koža – pogotovo u predelu stomaka.

Većina žena se i nakon porođaja još neko vreme oseća kao trudnica, upravo zbog odraza u ogledalu koji, iako beba više nije u stomaku, nije isti kao ranije. Ponekad prevelika očekivanja od svog fizičkog izgleda može dovesti žene u tešku situaciju – ali ne bi trebalo da očajavaju, jer je to sve normalno i samo je potrebno da daju sebi šansu i dovoljno vremena da se vrate u formu i ponovo zablistaju punim sjajem!

Kako bi lakše i brže došle do zategnute kože na stomaku porodilje se mogu poslužiti ovim trikovima i savetima:

Priroda umesto kozmetike

Umesto skupih kozmetičkih preparata, kožu stomaka mažite prirodnim uljima – maslinovim, bademovim ili kokosovim uljem. Na ovaj način brže ćete povratiti elastičnost kože, ona će biti nahranjena i hidridana, a vremenom će povratiti prethoni izgled koji očekujete.

Takođe, pokušajte da izbegavate sapune koji su previše parfimisani i koji isušuju kožu. Da biste joj vratiti prethodni sjaj i lep izgled, koža mora da bude pravilno negovana i hidrirana, u čemu joj takvi sapuni sigurno neće pomoći.

Zdrava ishrana

Hidratacija kože ne rešava se samo spolja, različitim prirodnim uljima i slično, već i iznutra, unošenjem dovoljne količine tečnosti. Pre svega, preporučuje se da pijete vodu i to u što većoj količini – naravno, koliko vam prija. Ipak, neki minimum da budete sigurni da ste u svoje telo uneli dovoljno tečnosti jeste oko 2 litre vode svakog dana. Ubrzo će se ova (nova) zdrava navika manifestovati i na kožu.

Drugi deo pravilne i zdrave ishrane u službi zatezanja kože jeste i hrana – te se u ovom slučaju preporučuje sirova hrana i velika količina voća i povrća. Kako su ove namirnice bogate najrazličitijim zdravim sastojcima, koža će pokupiti sve što joj je potrebno kako bi se regenerisala što brže i što efikasnije, a sirove ili barene namirnice zadržavaju najviše svih nutritijenata koje poseduju.

Spoljni uticaji

Postoji još načina da ubrzate zatezanje kože stomaka nakon porođaja, a to je da počnete blagovremeno da se bavite nekim laganijim fizičkim aktivnostima, koje ćete kasnije, po potrebi i želji pojačati. Osim toga, masaža, odnosno trljavanje ulja kružnim pokretima po stomaku ubrzaće cirkulaciju u ovom delu tela, što će podstaći bržu regeneraciju trkiva u ovom predelu.

Kao što postoje stvari koje bi trebalo da uradite kako biste pomogli svojoj koži da se brže oporavi, tako postoje i stvari koje bi trebalo da izbegavate, kao što je preterano izlaganje suncu ili odlazak u solarijum. Poznato je da koža od sunca i zdračenja brže stari, a to se dešava upravo zato što dolazi do dehidratacije, što u ovom periodu sigurno nije poželjno.

Evo predloga nekih online TRENINGA

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top