Mladi Izvidjaci -Mona
Naslovna » Mama » Zadovoljna mama » Dan za pamćenje

Dan za pamćenje

Fitness-friendly dan za pamćenje 

dan za pamćenje Maša

Nedelja ujutru, Maroon 5 svira stari hit “This love”, mada refren ostaje u senci dečjeg uzbuđenja zbog pakovanja. Juni u Beogradu, sunce, miris leta… I koje su asocijacije na današnji outdoor fitness plan za mame? Ada? Definitivno. Trenerka? Može. Domaće kiflice? Hmm, ne uklapaju se baš iz prve, ali, na spisku su?! Španske espadrille iz londonskog Selfridziza otpadaju, pošto mala ćerka organizatorka kaže:“Mama, mora nešto više sportski!” Sa patikama je već druga priča. Krećemo, usput na pijaci kupujemo trešnje i kajsije, jer fitness bez vitamina ne ide… Heej, mama, rekli su i dve prazne kutije od cipela…Plej lista je već prešla na Šakiru, u latino ritmu zaobilazimo golf terene i približavamo se izletnicima oko roštilja. Ali, ne, nije reč o nedeljnoj barbikju varijanti, nas stotinak dece, mama i tata poranili smo zbog završne proslave predškolaca iz “Lastavice”. Sportske igre na travi, za kraj i uspomenu na divno druženje. Pred pištaljkama, navijačima i nasmejanim ekipama, suze zbog rastanka nemaju šanse. Za one koji malo posustanu, slane i slatke đakonije, aranžirane na izletničkim stolovima, brzo vraćaju energiju.

Mame koje su redovne na aerobiku, i one na power plate-u, a i one koje ne stižu na rekreaciju, sve su na istom zadatku – da daju sve od sebe da se dobro zabave, zajedno sa svojom decom. To ne postiže ni jedan pilates. A Violeta, Marija i Ksenija, najoriginalniji i najomiljeniji trio vaspitačica, posebno su mislile na mame kada su najavile trku sa kačenjem i skidanjem malih tkanina sa žica. Da se mame osete kao kod kuće… Mada, i tate su bile pravo iznenađenje, kada biste ih česće nagovorili da izađu napolje, bilo bi jasno da je njihova forma i dalje skoro top. Posle zagrevanja sa štafetnim igrama, fudbal je došao kao finalna atrakcija za ovo veliko veselo društvo.

A da sport i slavlje mogu zajedno, dokazala je velika torta iznanađenja, homemade od strane naših mama, u obliku razlistane knjige, sa slikama mališana na koricama. Oduševljenje dizajnom i vatrometom skrenulo je pažnju sa brojnih prstića koji su krišom već stigli do torte.

I onda shvatite da ste i zaboravili na kiflice, da se ne sećate da ste skoro toliko trčali, da ste navijali glasnije nego na pravoj utakmici, i da ćete zauvek pamtiti šarene džakove u kojima skakuću vaša deca i bore se za medalje. I da, na kraju, kući idu srećni i okićeni medaljama koje su zaslužili – za drugarstvo. A i one kutije za cipele odigrale su svoju ulogu, o oivičenom terenu za dečji sportski dan pričaće ostali gosti izletnici te nedelje na Adi.

Pa ne zaboravite da uskoro isplanirate neko slično druženje na otvorenom. Jer, kako bi, u novom hitu Cars 3, trener Munje Mekvina, energična Kruz Ramirez, rekla: “Sve je u motivaciji, gosn Mekvin”!

Iz dnevnika jedne super mame

                                                                                                                                                                            Hvala Aleksandri Cibulić

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top