Naslovna » Turizam » Domaće destinacije » Hotel Javor – Kušići

Hotel Javor – Kušići

Mesto stvoreno za sve ljubitelje netaknute prirode

hotel-javor1

Na svega 250 kilometara od Beograda nalazi se planina Javor. Na 1.000 metara nadmorske visine nalazi se malo planinsko selo Kušići, a u Kušićima hotel Javor.

Planina Javor je jedna od najlekovitijih planina u Srbiji. Najviši vrh (Vasilin vrh) nalazi se na 1.520 m. Pored svežeg i zdravog vazduha Javor obiluje sa preko 40 vrsta lekovitih biljaka.

Tokom letnje sezone hotel je obezbedio za goste hotela dva animatora iz Saveza za animaciju i rekreaciju Srbije, koji će biti zaduženi za animaciju gostiju svih uzrasta. Program animatora je raznovrstan i osmišljen za sve uzraste: u 8:00 jutarnje vežbe, 10:00-13:00 šetnje stazama zdravlja, izviđačke veštine (pravljenje šatora, vatre, snalaženje u šumi), orijentaciono zabavne igre, 16:30-18:30 sportske aktivnosti na otvorenim terenima, 20:30-22:00 večernji program (karaoke, maskembal, bioskop, plesno veče).

Hotel Javor – Kušići

Hotel Javor raspolaže sa 36 smeštajnih jedinica. U sklopu hotela nalazi se restoran i bar, igraonica za decu, teretana i kongresna sala. Za najmlađe goste na raspolaganju je dečija igraonica koja radi tokom čitavog dana i besplatna je za goste hotela. Preko puta hotela nalaze se tereni za male sportove: košarka, fudbal i odbojka. Pored samog hotela nalazi se i park za decu sa klackalicama, ljuljaškama, … kao i uređena trim staza koja je osvetljena i noću.

Svaki gost hotela dobija mapu sa preko 40 kilometara ucrtanih staza za šetnju. Tokom čitave letnje sezone organizuju se izleti u Ivanjicu, Javor planinu, etno selo Štitkovo i Uvačko jezero-prirodno stanište beloglavog supa.

javor2_05  javor2_03

Svaki izlet je priča za sebe. U Ivanjici ne treba zaobići Hidrocentralu koja je puštena u rad 1911. godine, zatim bistu i kolibu Draže Mihailovića a ukoliko ste u mogućnosti i posetiti festival Nušićevih dana-Nušićijada koji se tradiocionalno održava krajem avgusta. Etno selo Štitkovo se nalazi na 12 kilometara od hotela. U selu se nalazi crkva Svete Trojice iz 1867.godine kao i druge kuće koje održavaju duh starih vremena. Izlet na Uvac je nezaobilazan, jer vožnja čamcima po meandrima Uvca ostavlja bez daha. A ako volite da pešačite, možete doći i do Molitve-mesta sa koga se pruža nezaboravan pogled na meandre reke, koje svojim letom krase beloglavi supovi (zaštićena vrsta).

Hotel raspolaže i sa ski stazom koja je dugačka oko 500 metara. U toku zimske sezone gostima je na raspolaganju ski staza kao i škola skijanja koja je za decu do 12 godina besplatna. Za školu skijanja obezbeđena je ski oprema (skije, pancerice).

 

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Odgovorite

Scroll To Top