Naslovna » Porođaj » Kako do starog sjaja nakon porođaja?

Kako do starog sjaja nakon porođaja?

stari sjaj

Tokom 40 nedelje trudnoće sijali ste trudničkim sjajem, ali sada kada je došla beba – ipak biste da se vratite na svoje prethodno stanje. Kako postići da se osećate i izgledate kao pre trudnoće? Da li je to uopšte moguće?

Telo tokom trudnoće prolazi kroz različite promene i to je svakako veoma naporan period za organizam. Osim toga što ćete možda imati koju kilu više, organizam je i iscrpljen i bez one pređašnje energije, a to je razlog zbog kog se ne osećate kao ranije. Srećom – za sve ovo postoji rešenje, samo je potrebno da imate dovoljno strpljenja.

Oblačite odgovarajuću odeću

Nakon trudnoće verovatno ćete još neko vreme “nositi” višak kilograma, što ne bi trebalo da vas previše zabrinjava. Kako biste se bolje osećali u svojoj koži najbolje bi bilo da ne kopate po svom ormaru i oblačite stvari koje ste ranije nosili, već da pronađete nešto što će vam više prijati i što će vam bolje stojati u tom periodu. Bilo bi dobro da to bude odeća koja je elastična, koja nije uz telo i koja je od prirodnih materijala. Ovo će učiniti da se bolje osećate i da izgledate skladno, umesto da oblačite stare stvari koje će vas samo podsećati na to da još niste došli do svoje stare kilaže.

Obradujte sebe i kupite neki zanimljiv komad odeće koji će učiniti da se osećate još lepše. Uostalom, možda je ovo pravo vreme da obnovite svoju garderobu, pa možda i da promenite stil. Sada ste mama i možda postoji odeća koja će vam više ići uz novu ulogu u životu.

Negujte sebe

Vrlo je moguće da ste poslednjih nedelja trudnoće zapustili sve vezano za negu sebe, pa je sad odličan period za to. Povratite svojoj kosi lepotu koju je imala ranije, konačno posetite frizera – i već ćete se lepše osećati.

Kod većine žena nakon porođaja hormoni mogu uticati na izgled kože, te se mogu pojaviti i bubuljice, akne, pegice i tamne mrlje. Najčešće sve od toga prođe samo od sebe, ali ipak bi trebalo da više povedete računa o nezi kože, pogotovo lica gde se ovi problemi najčešće i pojavljuju. Kupite odgovarajući losion, piling ili neku masku za lice koja će vam pomoći da vratite taj sjaj negovane kože.

Posvetite se sebi

Lepota dolazi iznutra, pa je tako veoma važno da se osećate lepo kako biste tako i izgledali. Pokušajte da nakon trudnoće posvetite malo više vremena sebi, pored stalne brige o bebi. Pronađite šta vam prija i šta vas najbolje opušta kako biste povratili životnu energiju koja će isijavati iz vas.

Umerene fizičke aktivnosti i zdrava ishrana najbolji su način da povratite dobro raspoloženje. Prisetite se aktivnosti koje vam prijaju, posvetite se starim hobijima, planirajte druženje sa prijateljima – samo nemojte dozvoliti da vam se svaki da pretvori u rutinu gde nema mesta za vaše potrebe.

Još sličnih tekstova pročitajte OVDE

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top