Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Beba » Nega » Kako sterilisati opremu za hranjenje bebe?

Kako sterilisati opremu za hranjenje bebe?

 

Dezinfekcija opreme koju koristite za hranjenje dojenčeta najvažnija je tokom prvih 12 meseci života, dok je imunološki sastav deteta još nezreo.Treba imati na umu da ruke treba prati pažljivo pre svakog hranjenja i nakon svakog previjanja.

Sve bočice, cucle i druge posude za hranjenje treba isprati pod mlazom vode odmah nakon hranjenja i oprati sa sredstvom za pranje pre sterilizacije. Mleko ne sme zaostati u flašici ni u tragovima.

Ovo su neke metode sterilizacije:

Sterilizacija u ključaloj vodi – Bočice i cucle treba prokuvavati 5 minuta u većem loncu napunjenom vodom koja ključa. Neka se oprema ohladi u vodi dok ne postigne temperaturu koja je adekvatna za rukovanje. Opremu koju nećete odmah koristiti možete odložiti u čist, zaseban deo u frižideru, međutim opremu koju niste koristili tokom 24 sata treba ponovo sterilisati.

Sterilizator za mikrotalasnu rernu i električni parni sterilizator – Ove vrste sterilizatora možete kupiti u prodavnicama sa dečijim potrepštinama. Prilikom rukovanja treba pratiti uputstva proizvođača.

Hemijski sterilizatori – Hemijski sterilizatori dostupni su u tabletama ili tečnosti. Otapaju se u vodi, prema uputstvima proizvođača. Otopina koja se dobija dovoljno je razređena da ne ugrožava zdravlje dojenčadi, a istovremeno je dovoljno delotvorna pri ubijanju nepoželjnih mikroorganizama. Bočice i druga oprema obično se ostavlja u otopini na tačno određeno vreme, a svaka 24 sata mora da se napravi nova otopina.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top