Naslovna » Deca » Deca » Nasilje među decom

Nasilje među decom

nasilje-medju-decom

Ima roditelja koji ne shvataju ozbiljno žalbe dece da trpe nasilje, ili izražavaju strepnju da će prijavljivanjem njihovo dete biti izloženo još većem problemu.

Roditelji treba da čuju svoju decu, treba da obaveste školu o nasilju i da uvek imaju u vidu da se nasilje prekida tek onda kada se otkrije.

Predelinkventno ponašanje je u školama najčešće povezano sa vršnjačkim nasiljem. Ovo ponašanje se nalazi na granici krivičnog dela, a obično su uzrast ili izostanak težih posledica jedini razlozi zbog kojih protiv izvršioca nije preduzeto krivično gonjenje.

O nasilju među decom govorimo kad jedno ili više dece uzastopno i namerno uznemirava, napada, povređuje ili isključuje iz igre i aktivnosti drugo diete koje ne može da se odbrani. Takvo nasilje može imati oblik pretnji, telesnih povreda, odbacivanja, ruganja, zadirkivanja, ogovaranja, uzimanja stvari, uništavanja stvari… često uključuje neprijatne komentare o detetovoj porodici ili rodbini (npr. ”Nemaš tatu! Mama ti je debela!”)

Ako vaše dete ima problem u školi, neko ga izaziva, ruga mu se, udara ga, uzima mu stvari, upućuje mu ružne reči, ismejava ga… postoji puno stvari koje možete uraditi da ga zaštitite.

Nasilje među decom…>>

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top