Postaću mama

postacu-mama

Postaću mama

U trudnoći je najvažnije hraniti se raznovrsno, bez lišavanja ali i bez preterivanja, jer normalan porast težine je u proseku od 9-12 kilograma. Važno je nikada ne preskakati obroke, jesti polako, dobro sažvakati hranu i spremati je prvenstveno na pari i na roštilju. U toku trudnoće može doći do iznenadne potrebe za nekom određenom hranom koja ranije nije bila omiljena.

U stvari, intenzivna želja za nekom hranom može biti izazvana i hormonskim promenama. Takođe se može doći u komičnu situaciju da se želi hrana koja nikad pre nije bila omiljena, ili naprotiv, trudnica može da prestane da bude ljubitelj neke određene hrane. Uzrok je u poremećenoj hormonskoj ravnoteži, koja može da utiče na receptore za ukus. Isti slučaj je i sa osećajem za mirise. Nije ništa čudno ako se trudnica oseća umorno čak i u ranim jutarnjim časovima. To je normalna pojava.

Najvažnije od svega je osluškivati sopstveno telo i odmarati se koliko je potrebno i koliko to naš organizam zahteva. U kasnijoj trudnoći taj umor polako nestaje i energija se postepeno vraća.

Ako je dete na putu, to ne mora da znači da ćete postati manje lepi…
Poznata je stvar da sve buduće mame odlikuje jedna posebna čar. Koža dobija jedan poseban sjaj i glatkoću a pogled postaje nežniji i intenzivniji. Međutim, nećete uvek uspevati da budete puni energije i zadovoljni slikom koju pruža vaše ogledalo, ali ne brinite.

Postaću mama

Trudnoća donosi veliku revoluciju ženskog tela. Zbog toga je neophodno i dalje voditi brigu o sopstvenom telu sa velikom pažnjom. Da bi se izbegla pojava toliko neželjenih strija, preporučuje se svakodnevna masaža stomaka i grudi, počev od 3-4 meseca trudnoće, i to odgovarajućom kremom, specijalno urađenom za povećanje elastičnosti kože.

Svemu tome treba dodati malo fizičkih aktivnosti, kao što je dnevna šetnja, koja je idealna za učvršćivanje mišića stomaka i nogu, kao i za cirkulaciju krvi. Za šetnju treba koristiti cipele sa ravnim đonom i treba šetati umerenom brzinom. Pored šetnje idealni su plivanje i gimnastika u vodi. Važno je pobediti sopstvenu lenjost i ne dozvoliti preterano uvećanje težine.

Postaću mama

Posle porođaja i dalje treba vežbati uz odgovarajuću ishranu da bi se brzo vratio stari izgled. Preporučljive su i odgovarajuće kreme za održavanje vitalnosti kože.

Što se lične higijene tiče, po želji može da se bira kupanje u kadi ili tuširanje. Grudi su jedan drugi deo tela koji zbog hormonskih promena još od prvih dana doživljava vidne promene, dakle neophodna je redovna upotreba specijalnih krema za održavanje elastičnosti  kože koja se nanosi na dobroopranu kožu. Birajte proizvode koji će
sačuvati prirodni pH kože. Danas postoji veliki izbor kada je kozmetika u pitanju, pa možete da birate ono što vam najviše odgovara.

U svakom slučaju, opustite se i uživajte što više možete. Vaše telo je samo vaše i uz malo pažnje i ljubavi sve će doći na svoje mesto.

Hvala sajtu bebinizbor.com

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top