Naslovna » Trudnoća » Zdravlje u trudnoći » Promene na grudima u trudnoći

Promene na grudima u trudnoći

promene-na-grudima-u-trudnociOno na šta, na sreću, nećete morati da se navikavate je ponekad problem sa preosetljivošću dojki u početku
trudnoće. Iako će one nastaviti da rastu do kraja trudnoće, možda čak i za nekoliko brojeva, ipak neće ostati
previše osetljive na dodir posle trećeg, četvrtog meseca trudnoće. Što se tiče toga da li će se grudi posle porođaja opustiti, to najmanje zavisi od vas. Istezanje i opuštanje tkiva grudi nije samo posledica same trudnoće,
već nedostatka podrške grudi u toku trudnoće (mada, tendencija opuštanja može biti i genetski faktor). Bez
obzira na to koliko su vaše grudi sada čvrste, zaštitite ih za ubuduće noseći kvalitetan brushalter koji dobro drži grudi.

Ukoliko su vam grudi izrazito velike, ili imaju tendenciju da se opuste, preporučljivo je nositi brushalter i noću. Lako možete pronaći sportski, rastegljivi pamučni brushalter koji je najprijatniji za spavanje.

Ukoliko vam se grudi naglo uvećaju u ranoj trudnoći a zatim se naglo smanje (a naročito ukoliko i drugi simptomi trudnoće takođe nestanu bez objašnjenja), u tom slučaju posetite vašeg lekara.

Žene koje imaju male grudi i koje se raduju unapred što će im se uvećati grudi u trudnoći, ponekad nailaze na razočarenje drugi ili treći put. Iako neke dožive promene u početku trudnoće, kao i u prvoj trudnoći, neke ipak ne, možda zbog toga što grudi, zahvaljujući prethodnom iskustvu, ne zahtevaju toliko veliku pripremu i na hormone trudnoće odgovaraju manje dramatično.
Kod ovih žena grudi mogu postepeno da se uvećavaju u toku trudnoće, ili se može desiti da ostanu iste sve do posle porođaja, kada počinje stvaranje mleka.

Hvala sajtu bebinizbor.com

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Odgovorite

Scroll To Top