Naslovna » Mama » Zadovoljna mama » Zašto je važno upoznati i voleti sebe?

Zašto je važno upoznati i voleti sebe?

Zašto je važno upoznati i voleti sebe?

heart

Samo ispunjena osoba može biti srećna osoba. Na ovom putu veoma je važno slediti svoje snove, svoje potrebe i želje, ali to sve nije moguće ukoliko ne poznajete sebe! Najlakše je kasnije uspostaviti i pridržavati se pravila srećnog života, ali sve što je tome prethodilo, ma koliko teško delovalo – vredno je truda.

Osoba koja bi trebalo da ima najveći uticaj na razvoj vašeg života, na vaše odluke i tok svakodnevnice – svakako ste vi sami. Svaki savet sa strane je dobrodošao, može se o njemu razmisliti, može se uzeti i u razmatranje, ali ne bi trebalo da bude ključan na neku od vaših životnih odluka. Kako bismo u životu donosili najbolje odluke, kako bismo što sigurnijim korakom išli ka sreći i ispunjenju svojih želja – najvažnije je da upoznamo sebe, da zaista shvatimo svoju ličnosti, da se posvetimo radu na njoj i na usavršavanju sebe u svakom pogledu, kako bismo vremenom postali osoba spremna da život uzme u svoje ruke i kreira sreću po svojim merilima!

Upoznati sebe i zavoleti sebe

Nekad je zaista teško biti iskren prema samom sebi, ali je to jedini način da prestanemo da se bojimo okoline, posledica, pa i samom željenja, težnji ka nečemu većem i slično. Samo kada smo u potpunosti otvoreni prema sebi možemo i upoznati svoju ličnost, a na kraju – i prihvatiti je, što znači zavoleti sebe. Mi smo sami sebi najbolja podrška – jer jedino sami sebe možemo na pravi način razumeti bez osuđivanja. Razumeti svoje vrline i mane znači i naučiti kako da njima vladate kako bi išle u vašu korist i u korist vaše sreće.

Tek kada upoznate sebe, svoje prave potrebe, svoje ciljeve i razloge za sreću, tada možete očekivati i zdravo okruženje za sebe. Ne postoji drugi način da napravite prave izbore za sebe sem ukoliko ne poznajete u potpunosti šta vam odgovara, šta vam je potrebno, šta želite – kako od sebe, tako i od drugih. Jasno je da se vremenom svi menjamo, tokom odrastanja menjamo i stilove života, načine razmišljanja i slično, ali to ne znači da ne možemo u svakom trenutku znati sebe. Prihvatiti promene, očekivati ih i radovati im se – upravo su to načini da ne izgubimo nit sami sa sobom, kada jedno pronađem pravi način da razumemo sebe i zavolimo to što jesmo.

Sam svoj savetnik i kritičar

Put ka upoznavanju sebe, prihvatanju i unapređenju svakako da nije lak – sazdan je od brojnih uspona, ali i padova. Na ovom putu, kao i na svakom drugom, važna je podrška i vera da ćemo zaista u tome i uspeti, da ćemo uspeti posle svakog pada da ustanemo, posle svakog neuspeha da ponovo pokušamo i da ćemo uvek imati motivaciju da nastavimo dalje. Iako podršku i ohrabrenje možete pronaći u vašoj okolini od vama bliskih ljudi – najbolje je da se okrenete sebi, jer najbolju pomoć možete sami sebi pružiti. Budite sebi najoštriji kritičar kad je to potrebno, ali i najveća podrška u teškim trenucima. Upravo je razgovor sa sobom najbolja motivacija koju možete dobiti jer samo vi znate zbog čega ste krenuli na taj put, kao i zašto je važno da ne odustanete sve dok ne stignete do svog cilja.

Borba za sebe

Na jednom od znakova pored puta koji vodi ka vašoj sreći i ispunjenom životu piše i da se niko neće boriti za vas i za vaše mesto pod suncem – sem vas samih. Što pre to shvatite biće vam lakše! Kada upoznate i zaista zavolite sebe – izađite iz svoje senke i počnite da se borite za sve što vam je potrebno, za sve što je vama bitno, za sve što vas čini srećnima i ispunjenima i za sve što vam je potrebno za uspeh! U ovoj borbi igrajte fer i pošteno, ali se nikome nemojte izvinjavati, ni na koga se nemojte preterano osvrtati – jer svako ovo radi za sebe, ne zaboravite to!

Još sličnih tekstova možete pročitati OVDE

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top