Mona-Promo Leto
Naslovna » Deca sa smetnjama » Saveti roditeljima » Lični pratioci za 250 dece

Lični pratioci za 250 dece

licni-pratioci-za-250-dece

Lični pratioci će pomagati deci sa smetnjama u razvoju u zadovoljavanju osnovnih potreba u svakodnevnom životu, a konkurs predviđa edukaciju svih ličnih pratilaca programom koji je akreditovan kod Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu.

  • Kroz navedene programske aktivnosti, grad će imati mogućnost da sagleda kapacitete i načine održivosti usluge u skladu sa svim pozitivnim važećim propisima. Na ovaj način, roditeljima dece sa smetnjama u razvoju će uslugu pružati pratioci adekvatno obučeni za rad sa njihovom decom – naglasio je Siniša Mali.

Pravo na uslugu ostvaruju deca sa smetnjama u razvoju koja su uslugu dobijala tokom prethodne školske godine, kao i deca koja su u međuvremenu dobila mišljenje Interresorne komisije za pružanje dodatne podrške detetu i učeniku u vidu obezbeđivanja usluge lični pratilac i čiji su roditelji podneli zahtev Sekretarijatu za obrazovanje i dečiju zaštitu grada Beograda.

Svrha usluge ličnog pratioca deteta jeste pružanje odgovarajuće individualne praktične podrške detetu radi uključivanja u redovno školovanje i aktivnosti u zajednici, kao i radi uspostavljanja što većeg nivoa samostalnosti.
script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Odgovorite

Scroll To Top