Naslovna » Aktuelno » Upis dece u vrtiće Beograd

Upis dece u vrtiće Beograd

upis-u-vrtice-bgdUpis dece u vrtiće Beograd za radnu 2014/2015 trajaće od 05. do 15. maja 2014. godine.

Roditelji koji žele da upišu svoje dete u neki od vrtića na teritoriji grada Beograda treba da dostave zahtev za upis željenoj predškolskoj ustanovi.
Zahtev za upis deteta u predškolsku ustanovu – vrtić jedinstven je za sve predškolske ustanove i on se može preuzeti ovde.
Dokumenta koja se predaju za upis u beogradske vrtiće
Spisak vrtića beogradskih predškolskih ustanova možete pogledati ovde.

Roditelji imaju pravo da navedu tri željena vrtića.
Deca iz iste porodiceimaju pravo da budu u istom vrtiću.
Roditelji su dužni da navedu kad žele da im deca krenu u vrtić. Dosadašnje iskustvo govori da se više od 80 odsto novih mališana polazi u vrtić od 1. septembra.
Liste primljene dece po objektima i različitim oblicima rada biće objavljene najkasnije tri nedelje posle završetka konkursa. Nezadovoljni roditelji u pogledu željenog vrtića će imati pravo da u roku od osam dana ulože prigovor centralnoj upisnoj komisiji pri predškolskoj ustanovi u kojoj su konkurisali.
Ako ni tada ne budu zadovoljni mogu se žaliti drugostepenoj mešovitoj komisiji.
Prioritet prilikom upisa imaće deca iz posebno osetljivih kategorija (deca bez roditeljskog staranja, deca sa invaliditetom, deca iz socijalno nestimulativnih sredina, pripadnici romske nacionalne manjine, žrtve nasilja u porodici, deca iz Sigurne kuće, deca bez državljanstva…), dok je drugi kriterijum zaposlenost roditelja.

Sve upisne komisije u svom sastavu imaju i socijalne radnike, koji će prilikom pregleda samog zahteva i dokumentacije moći da procene da li se neko dete nalazi u socijalnom riziku, tako da će paralelno sa rešavanjem zahteva moći da se povežu i sa centrima za socijalni rad.
Svi roditelji koji po prvi put budu upisivali decu u vrtić, moći će da ostvare pravo na regresiranje troškova boravka dece u vrtićima.
Kad budu potpisali ugovor sa predškolskom ustanovom o upisu deteta u vrtić, dobiće i zahtev za ostvarivanje prava na regres i na osnovu toga sekretarijat određuje cenu plaćanja.
Grad regresira boravak mališana od 22,3% do 72,8% odsto po važećoj regresnoj skali.

Upis deteta u pripremni predškolski program.

Nema komentara.

Scroll To Top