Naslovna » Trudnoća » Trudnoća po nedeljama » 29. nedelja trudnoće

29. nedelja trudnoće

29. nedelja trudnoće – Ovu nedelju obeležava važna prekretnica u razvoju mozga Vaše bebe: mozak je zreo do te tačke gde može pomoći u regulaciji telesne temperature.

29-nedelja-trudnoce

Naravno, Vaša beba još nije spremna da sve baš sama odradi, i njoj je još uvek potrebna toplina Vašeg tela kako bi održavala svoju temperaturu konstantnom sve do rođenja.

Ona nastavlja da razvija moždane nervne ćelije. Do trenutka kada će se roditi imaće ih stotine milijardi. To deluje mnogo, ali ona mora da ih sada sakupi, pošto ih nakon rođenja neće više proizvoditi.

Vaša beba sada još više liči na pravu bebu. Ona sjajno napreduje; površina njene kože je glatkija zbog masnoće koju počinje da dobija. Ova masnoća će biti važan faktor u njenoj sposobnosti da održi toplotu. Vaša beba takođe ima i trepavice.

Uprkos povećanju masnoće, Vaša beba još uvek je prilično mršava – samo nekih 2 do 3 posto njenih 1,2 kg čini masnoća. Od vrha glave do stražnjeg dijela, beba je sada dugačka 26 cm, ali ako se protegne, bila bi duža od 40 cm.

Još samo 11 nedelja do kraja! Vaša beba će najviše dobiti na težini u naredna tri meseca, baš kao i vi. Što se tiče vas, možete da očekujete da ćete dobiti oko 5 kg u zadnjem tromesečju.

29. nedelja trudnoće

Bude vas grčevi u nogama…>>

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top