Naslovna » Trudnoća » Zdravlje u trudnoći » 5 supernamirnica za trudnice

5 supernamirnica za trudnice

5 supernamirnica

 

Cilj ishrane u trudnoći trebao bi biti osiguravanje svih hranjivih stvari potrebnih za pravilan razvoj bebe, a ovih pet supernamirnica možete jednostavno uklopiti u ishranu.

Kada se govori o hrani i trudnoći, postoje samo dve moguće opcije: ili imate osećaj da bi mogli pojesti celi sadržaj frižidera ili vas sama pomisao na hranu tera na povraćanje. Ove dve oprečne reakcije nisu neuobičajene i ne predstavljaju potencijalnu opasnost. Cilj ishrane u trudnoći bi trebao biti osiguravanje svih hranjivih stvari potrebnih za pravilan razvoj bebe. Ovih pet supernamirnica možete jednostavno uklopiti u ishranu.

Avokado sadrži zdrave omega – 3 masne kiseline koje pomažu razvoju bebinog mozga, a možete ga uklopiti u vašu omiljenu salatu ili od njega napraviti umak poput guacamole umaka.

Chia semenke  Ove semenkice odličan su izvor vlakana i omega – 3 masnih kiselina za koje se pokazalo da štite od razvoja depresije u trudnoći. Chia semenke možete pomešati s jogurtom ili ih posipati po salatama.

Nemasno meso i cele žitarice Proteini iz nemasnog mesa poput piletine ili ćuretine pomažu u održavanju mišićne mase, a cele žitarice sadrže složene ugljikohidrate koji se sporije razgrađuju i polagano otpuštaju u krv pa ne uzrokuju nagle promene visine glukoze u krvi.

Šljive Suve šljive, zbog visokog broja vlakana, blagotvorno deluju na probavu i mogu pomoći u smanjenju rizika od razvoja preeklampsije.

Spanać  je idealna namirnica za razdoblje trudnoće jer sadrži folnu kiselinu, vitamin B – skupine koji štiti od oštećenja neuralne cevi, poput spine bifide.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top