Mladi Izvidjaci -Mona
Naslovna » Trudnoća » Aktivnosti za poslednje nedelje trudnoće

Aktivnosti za poslednje nedelje trudnoće

pp

Bliži se kraj trudnoće i imate još samo nekoliko nedelja da se pripremite za dolazak bebe. Ovi poslednji dani pred porođaj svakako su posebni i za svaku trudnicu drugačiji. Šta raditi u poslednjem mesecu trudnoće?

Pripreme za doček bebe su skoro gotove, ali ipak postoje neke stvari koje možete ostaviti baš za poslednje nedelje trudnoće. Kako bi vam lakše protekli dani u kojima je iščekivanje bebe na vrhuncu pozabavite se nekim od sledećih aktivnosti:

Izbor lekara

Kako biste izbegli moguće gužve u čekaonicama kod pedijatra, trebalo bi da na vreme odaberete lekara koji će biti zadužen za vaše dete.

Opremite sobu/kuću stvarima za bebu

Iako ste verovatno do sada već nabavili stvari koje će vam biti potrebne za bebu čim ona zajedno sa vama stigne iz porodilišta kući, obratite pažnju na neke detalje o kojima možda nećete imati vremena da razmišljate nakon porođaja.

Ugodite sebi na bilo koji način

Iskoristite poslednje dane trudnoće da ugodite sebi. Nekon vreme nakon porođaja nećete imati “luksuz” da mislite na sebe i svoje potrebe, pa bi ovo slobodno vreme pre nego što beba dođe trebalo da maksimalno iskoristite. Posetite prijatelje koje niste dugo videli, napravite neki kraći put, idite u bioskop/pozorište, na romantičnu večeru sa mužem… bilo šta!

Pripremite se za dane u porodilištu

Kada dođe dan za porođaj sigurno nećete imati kad da mislite o svemu što bi moglo da vam bude potrebno u porodilištu – zato o tome mislite na vreme. Spakujte torbu sa stvarima neophodnim za odlazak na porođaj. Pored toga, napravite i plan za sve obaveze koje ćete prepustiti drugima dok vas ne bude bilo kod kuće, što se posebno odnosi na trudnice koje već imaju decu o kojima će tih dana morati da brine neko drugi.

Zabeležite posebne trenutke

Iako vam je možda već dosta trudnoće i stanja u kojem ste mesecima i samo želite da to prođe i počne novi period u vašem životu sa bebom, ali verujte da je i period trudnoće magičan i sigurno je da ćete ga se rado sećati. Upravo zato napravite fotografije ili na neki drugi način obeležite poslednje dane svoje trudnoće kako biste ovaj period sačuvali od zaborava.

 

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top