Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Beba » Nega » Kada se beba može izvoditi napolje?

Kada se beba može izvoditi napolje?

kada-beba-ide-napolje

Kada se beba može izvoditi napolje?

Beba može da se iznosi napolje od petnaestog dana života. Dužinu boravka treba postepeno povećavati, zavisno od godišnjeg doba i klimatskih uslova. Boravak deteta na otvorenom prostoru poboljšava opšte stanje deteta, raspoloženje, apetit, san, povećava otpornost prema infekcijama. Zato svoje dete treba svakodnevno da iznosite ili izvodite.

Ima li nekih ograničenja?

Zimi treba biti oprezan, obično sačekati da dete napuni mesec dana i najpre ga iznositi na kratko, oko podne. Dete ne treba iznositi napolje ukoliko je temperatura niža od minus 10 celzijusovih stepeni, kada duva jak vetar, po jakoj kiši, magli i snežnoj mećavi.
Takođe se preporučuje da se u vreme letnjih sunčanih dana dete iznosi u ranim prepodnevnim ili kasnim popodnevnim satima.

Roditelji koji žive u gradovima moraju da vode računa da svoje bebe ili decu šetaju po parkovima ili zelenim površinama, što dalje od ulice i izduvnih gasova.

U čemu se beba može iznositi u šetnju?
Ukoliko idete sa bebom u šetnju, onda to obavezno neka bude u kolicima. Ponosni roditelji mogu nositi bebu i u nosiljci. Međutim, ne treba praktikovati dužu šetnju sa bebom u “kenguru”. Ovaj način nošenja bebe može se eventualno koristiti samo kod odlaska do prodavnice ili nekih kratkih izlazaka sa bebom. Bebu u “kenguru” roditelji mogu nositi u šetnju tek kada lekar-pedijatar odobri sedenje bebe bez pridržavanja (obično sa punih šest meseci).

Hvala sajtu Halo beba

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Odgovorite

Scroll To Top