Naslovna » Beba » Ishrana » Kuhinja našeg detinjstva

Kuhinja našeg detinjstva

kuhinje-naseg-detinjstva

U sećanju svih nas neizbrisivo su urezani mirisi, ukusi i slike iz kuhinje našeg detinjstva. Uvek ćemo se sa posebnom nežnošću i setom sećati jela koja nam je spremala naša majka ili naša baka, a koje smo voleli u detinjstvu.

Sećam se svojih kulinarskih početaka, kada sam se trudila da jela koja sam spremala za svoju porodicu, po ukusu i mirisu budu kao ona koja pamtim iz svog detinjstva.

Znači, navike u ishrani koje smo poneli iz detinjstva mi ćemo kao majka-hraniteljica prenositi, možda i nesvesno, i na svoju decu. Upravo zbog toga, velika odgovornost stoji pred svakom majkom kada počinje da sprema hranu za svoje dete!

Vreme kada je lepa beba značilo “debela beba” davno je iza nas. Možda se samo poneka baka ponosi zbog preterano debelih nožica i ručica svoga unučeta, hvaleći se kako može da “jede kao odrastao čovek, sve što mu se ponudi”.

Ne zaboravite: pravilna ishrana je važna za normalan rast i razvoj vaše bebe, ali ona je i trenutak posebne veze između majke i deteta, i igra veoma važnu ulogu u njegovom razvoju. Dobre i loše navike stvaraju se veoma rano. Nije preterano tvrditi da se dobra starost priprema još u prvim godinama života.

Kuhinja našeg detinjstva…>>

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Odgovorite

Scroll To Top