Naslovna » Beba » Nega » Platnene pelene

Platnene pelene

pelene-u-torbiEKONOMIČNO – uštedite oko 60.000,00 dinara
Prosečna porodica u Srbiji mesečno potroši oko 4.000,00 dinara na pelene, što na godišnjem nivou iznosi oko 48.000,00 dinara

Deca koja nose jednokratne pelene se često teže odvikavaju od nošenja istih.
Konačan zbir svih troškova je otprilike 1.200 eura (ako dete nosi pelene 2,5 godine). 

Platnene pelene

Umesto toga dovoljno je kupiti 20 do 30 platnenih pelena sa zaštitnim gaćicama što će Vas koštati između 25.000,00 i 40.000,00 dinara. Potrebno je dodati još 7.200,00 dinara za troškove pranja za dve godine. Sve to zajedno svakako izađe 2 do 3 puta jeftinije u odnosu na jednokratne pelene. Ako imate više dece svaka sledeća godina korišćenja Vas košta samo 3.600,00 dinara koliko je potrebno za njihovo održavanje.  Istina je da je za platnene pelene potrebno više ulaganja u početku, ali postoje načini na koje možete taj trošak ublažiti:

– koristite mogućnost odloženog plaćanja ili kupujte još za vreme trudnoće periodično. Ukupna suma koja vam je potrebna za paket platnenih pelena jednaka je iznosu za jednokratne pelene za prvih 6 meseci, a njih ćete baciti nepovratno u đubre.
– pri kupovini paketa od 10 ili 20 komada, većina proizvođača daje popust od 5 do 10%
– možete kupiti manji broj pelena i prati ih češće ili se odlučite za jeftinije varijante platnenih pelena (tetra pelene) pa dokupljivati oblikovane platnene pelene s kopčama kako vam finansijska situacija dopušta.
– možete reći prijateljima i rodbini koje pelene želite da koristite pa vam oni mogu kupiti deo planiranog paketa.

Napomena: pelene se NE OTKUVAVAJU i NE PEGLAJU i za njihovo pranje se koristi trećina praška od one koju redovno koristite!

U našoj zemlji postoji proizvođač platnenih pelena nove generacije… DajDaj pelene

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Odgovorite

Scroll To Top