Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Bebe » Prvi dan u kući

Prvi dan u kući

prvi-dan-u-kuci

Gosti-savetodavci nisu doneli ručak ni oprali pelene, nisu bili u apoteci da kupe zaboravljenu sterilnu gazu ili sapun… to će sve morati da učine sami roditelji.

Za majku je i tog dana veoma važno da se oslobodi kućnih poslova kako bi mogla da se odmorna brine o bebi. Stoga, dragi roditelji, postupite kao jedna naša prijateljica koja je, kada joj se familija najavljivala odmah po izlasku iz porodilišta, odgovarala: “Ne dolazite. Javite se u decembru!“.

Da biste održali mir koji je najpotrebniji vama i bebi, u početku, makar 40 dana, izbegavajte da primate goste koji žele da vam čestitaju. Ovo često razdražuje i majku i novorođenče. Biće dovoljno vremena da se pohvalite i da podelite radost s rodbinom i prijateljima kad već uspostavite ravnotežu sa svojom bebom.

Treba da se setite da se ona tek rodila i da joj je potrebno vreme da se prilagodi novoj sredini. Njen želudac prima prvu hranu. Ona počinje da sluša nove glasove, da oseća spoljnu temperaturu… Dajte i bebi i sebi dovoljno vremena za prilagođavanje.

Za dva meseca ćete već biti iskusan roditelj, koji će drugima deliti savete.

Hvala sajtu bebinizbor.com

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Odgovorite

Scroll To Top