Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Trudnoća » Trudna na moru

Trudna na moru

Trudna na moru

Leto je i plaža ima magnetno dejstvo na nas. Sunce, svež vazduh, miris joda, pesak među prstima. Ali, ove godine ste u drugom stanju. Krema za sunčanje nije više  jedina briga trudnice ! Iako nije dokazano da  se UV zraci mogu kroz kožu probiti do vaše bebe, dokazano je da uništavaju folnu kiselinu , koja je ključna tokom trudnoće.

Folna kiselina – B vitamin iz zelene hrane, pomorandži i crnom pasulju pomaze prevenciju oštećenja mozga i kičmene moždine, kao i nekih srčanih promena u trudnoći.

Sunce može tokom trudnoće uticati  na pojavu tamnih fleka oko očiju tako da osim kreme za sunčanje ne krećite bez naočara za Sunce!

Veoma je važno da na letovanju unosite dovoljno tečnosti i na taj način hidrirate telo. Ukoliko je temperatura iznad 37 stepeni doktori savetuju da ostanete u klimatizovanoj prostoriji.

Na plaži vodite računa da se svakih 20 minuta sklonite u hladovinu i uvek sa sobom nosite i flašicu vode, ne samo za piće već i da poprskate kožu kako biste je hidrirali i spolja.

Usled dehidratacije smanjuje se nivo kiseonika i hranljivih sastojaka potrebnih bebi,sto može ugroziti njen razvoj.

Na plaži ili u bazenu redovno ulazite (postepeno) u vodu. http://roditeljsrbija.com/male-tajne-bezbriznog-leta/

Uživajte u letu i ne zaboravite naočare ua Sunce, flašicu sa vodom i kremu sa zaštitnim faktorom.

A dok još uvek imate vremena pročitajte ovog leta i neku knjigu, naš predlog je  http://roditeljsrbija.com/beba-bridzet-dzouns/

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top