Naslovna » Trudnoća » Zdravlje u trudnoći » Male tajne bezbrižnog leta

Male tajne bezbrižnog leta

Male tajne bezbrižnog leta Nema sumnje, trudnoća čini leto još toplijim. Noge vam otiču, stopala postaju teža, zamor je češći, a desi se i da vam pritisak previše padne.

male-tajne-bezbriznog-leta

 

Pa ipak, uz malo dobrog osećaja i pravilne nege leto može da se pretvori u dragocenog saveznika koji vam pomaže da budete u dobrom raspoloženju i stanju.

Činjenica je da toplo vreme pruža više mogućnosti za kretanje: to će vam omogućiti da održavate dobru cirkulaciju i sprečite oticanje nogu i stopala. Ujutru ili uveče praktikujte duge šetnje: ako ste na moru, na plaži je bolje ukoliko hodate u vodi do kolena, nizbrdo, ukoliko ste na planini, i u parku, ukoliko ste u gradu.

U večernjim časovima odmarajte noge tako što ćete ih podignuti uvis: 10 minuta dnevno je dovoljno da ponovo vratite izgubljeni osmeh na lice. Takođe, iskoristite priliku za plivanje kada ste na plaži, ili idite na bazen. Voda će vas osvežiti, a sebi ćete priuštiti i prirodnu masažu nogu i malo opuštanja za leđa koja su umorna zbog težine koju moraju da nose. Ako nemate gde da plivate, istuširajte se mlakom vodom.

U trudnoći lako može da dođe do pregrejavanja tela, jer metabolizam radi više nego inače. Da biste regulisali temperaturu, lagano se oblačite.

U odabiru garderobe nema sumnje:
lagana, otvorena odeća, napravljena od prirodnih vlakana, kao što su pamuk i lan, koji pomažu vašoj koži da lakše diše. Izbegavajte vežbe na otvorenom ukoliko su visoke temperature, najbolje je da vežbate ujutru ili uveče (uz prethodni dogovor sa lekarom), ili u fitnes centrima gde radi klima uređaj – i ne preterujte, što je važno. Ako nemate klima uređaj kod kuće, provodite vreme na mestima gde ih ima, u biblioteci, muzeju, tržnom centru…

Male tajne bezbrižnog leta

Sunce je prijatelj vašeg tela i raspoloženja…>>

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top