Naslovna » Beba » Grčevi » Zašto beba tako plače?

Zašto beba tako plače?

zasto-beba-tako-place

Za novorođenče plakanje je jedini jezik kojim može da komunicira. Jezik kojim izražava bezbrojne potrebe putem istog „koda“. Neke teorije tvrde da tonovi glasa i frekvencija bebinog vriska mogu na neki način da nam pomognu da razumemo njene potrebe: plač zbog gladi je ritmičniji i energičniji od „cviljenja“ koje izazivaju nervoza i umor, a plač zbog grčeva je obično intenzivan i neutešan. Međutim, ove teorije nisu naučno dokazane.

Da biste razumeli potrebe deteta, često jedino što treba da uradite je da se oslonite na urođeno „šesto čulo“ i na onu instinktivnu roditeljsku sposobnost da razvijete jedinstvenu i neuporedivu bliskost sa vašim detetom. Praktično iskustvo će se pobrinuti za ostalo.

Obično nije potrebno mnogo vremena da se situacija reši. Najvažnije je da ne budete uznemireni i da mirno pratite dva osnovna pravila: procena situacije i isključivanje uzroka.

Nema potrebe da se bebin plač shvata kao ćef na koji ne treba da obraćate pažnju.

Plač zbog gladi obično počinje kako se približava vreme za obrok. Takođe, taj plač je energičan i povezan je sa bebinim pokušajem da približi usta prema vama. Nemoguće da je gladna jer je upravo sisala?
Proverite da li treba da se promene pelene. Ukoliko je sve onako kako bi trebalo da bude a beba nastavlja da plače bez ikakvog vidnog razloga, proverite da li je u sobi pretoplo i da li je bebi isuviše tesno u odeći.
Ukoliko beba iznenada počne da plače dok sisa i prestane da sisa, možda je progutala malo vazduha dok je sisala, čak iako to može da znači i bol u uhu. Njen neprestan plač nakon sisanja je indikator za grčeve, u većini slučajeva, a to se obično rešava tako što ćete bebu pomaziti, nežno joj masirajući stomačić ili stavivši je da leži na stomaku na vašim kolenima.

Zašto beba tako plače?…>>

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Odgovorite

Scroll To Top