Naslovna » Trudnoća » Trudnoća po nedeljama » 31. nedelja trudnoće

31. nedelja trudnoće

31-nedelja-trudnoce

Sada već sigurno ostajete bez daha. Verovatno ste osetili da ostajete bez daha još pre nekoliko meseci; a sada Vam je verovatno još teže da udahnete koliko želite i uzmete dovoljno vazduha. To je zato što širenje Vaše materice potiskuje dijafragmu u pluća. Ukoliko nosite nisko, smatrajte sebe srećnicom; ženama koje nose visoko još je teže da dišu.
Ukoliko počnete da osećate nelagodu, usporite i udahnite duboko (najdublje što možete). Do kraja Vaše trudnoće (oko 37. ili 38. nedelje), možete osetiti olakšanje jer će Vaša beba početi da se spušta u karlicu, smanjujući pritisak na Vaša pluća i dijafragmu.

Da li planirate da počnete da radite neposredno nakon porođaja ili koristite 12 meseci bolovanja?
Da li razmišljate o dadilji, vrtiću ili rodbini kao vrsti pomoći pri čuvanju deteta? Šta god da Vam se čini pogodnim znajte da svaki izbor ima svoje prednosti i mane. Najbolje je da se raspitate kod prijatelja koji su već prošli ili prolaze kroz fazu zvanu “Ko ti čuva dete?”.

31. nedelja trudnoće

Prevremeni porođaj ili brakston-hiksove kontrakcije?
Verovatno već uveliko pratite pojavu eventualnih simptoma prevremenog porođaj.Ove vežbe kontrakcija se zovu brekston-hiksove kontrakcije. Razlikuju se od prevremenih porođajnih kontrakcija i nisu znak za uzbunu. Kako ćete primetiti razliku? Ukoliko su kontrakcije nepravilne i prestanu kada se pomerite ili hodate, verovatno su u pitanju brekston-hiksove kontrakcije.

Niste jedini koji brinu o trudnoći i prolaze kroz promene. I očevi takođe prolaze kroz ovaj proces. Bliži se čas kada će postati tate. Tada se menja vaš odnos, javlja se novi odnos prema bebi, drugačije obaveze u kući… Razgovarajte o tome. Volite se, poštujte jedno drugo, volite to malo biće i shvatićete da život čine lepim isključivo male stvari…

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top