Momenat za nju
Naslovna » Trudnoća » Steznik posle trudnoće – da ili ne?

Steznik posle trudnoće – da ili ne?

dd

Steznik posle trudnoće – da ili ne?

Trudnoća je završena, beba je tu, ali vaše telo nikako da se vrati na staro. Nema više velikog stomaka koji vas je sprečavao da normalno spavate i da se lako krećete, ali ipak osećate da nije sve kao što je bilo ranije.

Ne brinite – sve je to sasvim normalno. Prvi dani nakon porođaja svakako su najčudniji za svaku ženu jer je telu potrebno određeno vreme da se oporavi od devet meseci trudnoće, ali i samog čina porođaja. Tokom devet meseci trudnoće materica je rasla, koža se rastezala kako se stomak povećavao, kukovi su se širili i pravili mesta za bebu u stomaku, a sve to pratile su i promene u mišićima koji se inače teže oporavljaju.

Kako vratiti stomak u prvobitno stanje?

Jedan od načina da povratite svoje telo u stanje pre trudnoće jeste da koristite dobar steznik, odnosno pojas koji ima sposobnost kompresije – spoljašnje potpore koja pomažđe tkivu da se vrati u prvobitni oblik. Na ovaj način i uz pomoć adekvatnog pojasa organi, mišići i koža stomaka brže i lakše će se vratiti u normalu.

Kako steznik pomaže?

Dokazano je da adekvatan stepen kompresije:

– smanjuje bol

– smanjuje edeme i hematome

– sprečava nastanak infekcije

– obezbeđuje udobnost i podršku

– umanjuje količinu limfne tečnosti u tkivu

– ubrzava zarastanje rana

– kožu čini glatkom i mekšom

– smanjuje ožiljke

– štiti i imobiliše kožu dok se tkivo ne oporavi

Šta se podrazumeva pod dobrim steznikom?

Dobar steznik, koji će “ispuniti” svoju ulogu mora da bude veoma elastičan, odnosno da se rasteže u sva četiri pravca i da na taj način obezbeđuje ravnomernu kompresiju sa svih strana. Takođe, kada ga isprobate on mora biti mek i udoban kako biste mogli da ga nosite duže vreme.

Mnogi stručnjaci bi preporučili nošenje steznika upravo da biste se nakon trudnoće osećali rasterećenije, kako biste bili pokretljiviji i kako biste se osećali bolje (i lepše, zategnutije) sve dok se samo telo ne vrati u prvobitno stanje.

Još sličnih tekstova možete pročitati OVDE

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top