Naslovna » Trudnoća » Trudnoća po nedeljama » 24. nedelja trudnoće

24. nedelja trudnoće

24. nedelja trudnoće

Vaša beba skače i roni, prevrće se i udara. Samo što ste lepo zaspali, počela je da vežba. Da li Vam se čini da vežba više nego inače? Tako je. Bebe su najaktivnije između 24. i 28. nedelje trudnoće. Nakon ovog perioda beba više neće imati dovoljno prostora za sve pokrete na koje je do sada navikla.

24-nedelja-trudnoce

Bebina koža je još uvek tanka i providna, i mogu se videti krvni sudovi, kosti i unutrašnji organi. Bebina koža će nastaviti da deblja u narednim mesecima, dok ne postane neprovidna.

Iako su oči Vaše bebe još uvek zatvorene, svi delovi očiju su prisutni. Dužica, odnosno obojeni deo oka, još uvek nema nikakvu pigmentaciju. Boja očiju će se pojaviti tokom narednih nekoliko meseci, kada bebini kapci vše ne budu zatvoreni, odnosno nakon rođenja.

Beba teži oko 480 grama i dugačka je preko 25 cm.

24. nedelja trudnoće

Vaša trudnoća

Obratite pažnju na znake prevremenog porođaja. Imajte na umu da gubitak ili izlivanje tečnosti iz vagine iziskuju momentalni nadzor lekara.

Otac deteta takođe prolazi kroz velike promene tokom trudnoće. Sada je vreme da razgovarate o nastupajućim promenama i kako će Vaša nova uloga roditelja uticati na Vaš međusobni odnos. Unapred podelite obaveze.

Ako sada uređujete prostor u kome živite (tek ste se uselili) vodite računa da ne kupujete nameštaj sa oštrim ivicama, staklenim površinama, sedeće garniture svetlih boja… Nameštaj mora da bude prilagođen vašem “novom članu”.
Vodite računa o uređenju prostora za bebu.

Ako još uvek vozite moraćete da napravite neku izmenu kada ste za volanom. Postarajte se da donji deo pojasa za vezivanje ide ispod a ne preko Vašeg stomaka, odnosno preko Vaših kukova. Rameni deo pojasa bi trebalo da ide od ramena do kukova iznad Vašeg stomaka, a ne preko. 

Razmislite o otvaranju trudničkog bolovanja. Raspitajte se kod poslodavca koliki će biti iznos bolovanja. 

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top