Mladi Izvidjaci -Mona
Naslovna » Trudnoća » Trudnoća po nedeljama » 30. nedelja trudnoće

30. nedelja trudnoće

30-nedelja-trudnoce

30. nedelja trudnoće

Vaša beba je teška oko 1,3 kg ove nedelje i malo je duža od 27 cm od glave do stražnjeg dela. Njena kompletna dužina, uključujući i njene noge, jeste oko 40 cm.

Do ovog trenutka vrh materice nalazi se oko 1,5 cm od Vašeg pupka. Koža na Vašem stomaku počinje da svrbi. Pokušajte da ublažite svrab hranljivim mlekom za telo. Nemojte se češati, to samo može da pogorša svrab. Možda ćete osetiti i svrab na rukama, nogama, prstima ruku i nogu. Jedini lek je mazanje mlekom ili hranljivim uljem za telo.

Da li ste počeli da tražite pedijatra za Vašu bebu? Raspitajte se kod rodbine i prijatelja o pedijatrima kod kojih oni vode decu. Osećaćete se sigurnije ako izaberete lekara o kojem ste stigli dobro da se informišete. Važno je da imate poverenja u Vašeg pedijatra, jer ćete sa njim ili njom provoditi dosta vremenam posebno tokom prve godine života Vaše bebe.

30. nedelja trudnoće

Razgovarajte sa vašim ginekologom koje vrste porođaja se nude u kom porodilištu. Gde je dostupan epidural, gde porođaj u kadi, gde dozvoljavaju prisustvo supruga, postoji li mogućnost bebi frendli programa, doplate za apartman…

Mošda je počeo da vam curi kolostrum (prvo mleko). Kod nekih trudnica se kolostrum javlja već sada, a kod nekih po rođenju deteta. U svakom slučaju to je normalno i nije za brigu.
Da li ste počeli da spremate torbu za porodilište?

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top