Naslovna » Deca » Deca » IGRA JE JEZIK UČENJA

IGRA JE JEZIK UČENJA

Kreativnost nas razlikuje od ostatka živog sveta i današnji zadatak roditelja i nastavnika je da prepoznaju jedinstvenu kreativnost svakog deteta. Igra, kao spona između onog što dobijaju formalnim obrazovanjem i onoga što im je potrebno, pruža detetu mogućnost da na zabavan način usvaja veštine i znanja i otkriva
svoje potencijale.

Imajući u vidu da je rad na razvoju muzičke inteligencije najbolji način da se stimulišu sve ostale vrste inteligencije, budite istrajni u svakodnevnim muzičkim igrama, pevajte, plešite i igrajte se. Deca uče različitom brzinom i na različite načine pa zato u svakoj oblasti treba imati više igara koje podstiču razvoj iste veštine ili znanja.

Brzina kojom su deca u stanju da napreduju, posebno kada im učenje predstavlja zadovoljstvo, često je zbunjujuća nastavnicima. Ipak, kada su nastavnici spremni na fleksibilnost i istraživanje u altenativnim načinima podučavanja, onda savladavanje novih veština prelazi na nivo u kome deca ne primećuju protok vremena a učenje se pretvara u zabavu.
Deca mogu sve! Mogu mnogo više nego što očekujemo, samo je pitanje da li smo našli najbolji način da im objasnimo i da li smo ih u svakom pokušaju ohrabrili. Učite uz njih, sa njima i kroz njih. Rastite i razvijajte se zajedno, budite im podrška, uzor i motivacija. Verujte u njihove sposobnosti i dajte im krila da veruju sebi!

(Odlomak iz pogovora knjige https://roditeljsrbija.com/vise-od-muzicke-igre/

Marijana Milošević Simić

Diplomirani muzički pedagog, autor prve muzičke radionice za bebe Bim Bam , autor brojnih seminara namenjenih nastavnom osoblju, autor  više radionica namenjenih ličnom razvoju odraslih i roditelja u okviru HR Centra i MYNLP, član Upravnog odbora Belgrade Chopin Fest-a.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top