Naslovna » Beba » Nega » Šta poneti kada izlazite sa bebom

Šta poneti kada izlazite sa bebom

sta-poneti-kada-izlazite-sa-bebom

Šta treba da ponesem kada izlazim sa bebom?

Neophodna vam je torba sa mnogo pregrada u kojima ćete držati dosta pelena (beba može čak 12 puta u toku dana da ima potrebu za promenom pelena, pa će vam zatrebati dosta), kao i kesice za odlaganje onih upotrebljenih. Ponesite i vlažne maramice i portiklice, da zaštitite odeću u slučaju da beba bljucne mleko. Treba vam i bebi krema kad je prepovijate. Ne morate nositi celu, već stavite malu količinu u manju bočicu. Ako dojite bebu veštačkim putem, ponesite već pripremljeno mleko. Bebi će biti potrebna i kompletna presvlaka, igračka (nikako njena omiljena, da je ne izgubite!) i laža, ako je beba koristi.

Ukoliko su visoke temperature, nikako nemojte bebu da izlažete suncu i obavezno koristite zaštitnu kremu sa zaštitnim faktorom (minimalno 15). Od stvari za kolica, ponesite prekrivač i navlaku za kišu, ukoliko je vreme promenljivo.

Šta poneti kada izlazite sa bebom?

Što se tiče vas, obucite se lagano i udobno i ne zaboravite uloške za grudi: ako vam iscuri par kapi mleka na majicu na javnom mestu, može da vam bude neprijatno zbog toga. Obuća treba da vam je vrlo udobna. Izbegavajte štikle, jer stopala su vam još uvek malo otečena od trudnoće, a to može učiniti i da guranje kolica postane jedna velika tortura. Ponesite i higijenske uloške, nešto za jelo i flašicu vode, kako biste imali dovoljno energije, naročito ako dojite bebu. Ako vam se učini da već imate previše stvari, ipak ponesite i rezervnu majicu za sebe, u slučaju neke „posebne“ nezgode kad beba bljucne.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Odgovorite

Scroll To Top