Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Beba » Nega » Higijena bebe

Higijena bebe

higijena-bebe

Vaše dete je nezaštićeno, nespretno, osetljivo i zaslužuje svu brigu i pažnju… Brinuti o svom detetu na najbolji mogući način je najprirodnija stvar na svetu!

Voleti ga znači štititi ga i obasipati ga nežnošću. Kad je u pitanju zaštita deteta i briga o higijeni, neophodno je da vodite računa da li proizvodi koje koristite poštuju delikatnost pH vrednosti kože vaše bebe i da li su oni dermatološki neškodljivi za nežnu i osetljivu kožu novorođenčeta.

Higijena bebe – kupanje
Detetu je neophodno  kupanje, jer njegova koža se lako iritira u kontaktu sa znojem. Osećaj čistoće poboljšava detetovo stanje i dobro raspoloženje i sprečava kožna zapaljenja i crvenilo koje je toliko neprijatno za novorođenče. Temperatura vode treba da bude 36-37 stepeni Celzijusa.

U slučaju da dete ima povišenu temperaturu (preko 37,5 stepeni Celzijusa) ne treba ga kupati ali ipak treba se pobrinuti za higijenu deteta. 

Sunđerom nakvašenim mlakom vodom, uljem ili mlečnim šamponom, treba ga blago istrljati a zatim naneti kremu protiv crvenila i sušenja kože.
Posebnu pažnju treba posvetiti higijeni prevoja na koži jer su podložni iritacijama. Takođe, svakodnevno treba da mu se pere glava šamponom ili neutralnim sapunom.
Ukoliko se na glavi pojave krastice, treba naneti malo ulja za bebe. Ne treba da se plašite, jer bebina glava je manje osetljiva nego što se misli. Bebu možete slobodno češljati mekom četkom.

Higijena bebe – Nega zuba
Što se nege zuba tiče, veoma je važno naučiti dete još od malena da brine o svojim zubima. Koristite zubne paste za decu koje su bogate solima i fluorom, koje utiču na jačanje strukture zuba i sprečavaju pojavu karijesa, plaka i zubnog kamenca. Zubne paste moraju biti efikasne ali da ne oštećuju zubnu gleđ i ne iritiraju desni.

Kad je u pitanju zaštita deteta i briga o higijeni, neophodno je da vodite računa da li proizvodi koje koristite poštuju delikatnost pH vrednosti kože vaše bebe i da li su oni dermatološki neškodljivi za nežnu i osetljivu kožu novorođenčeta.

Hvala sajtu bebinizbor.com

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Odgovorite

Scroll To Top