Naslovna » Trudnoća » Zdravlje u trudnoći » Male tajne bezbrižnog leta

Male tajne bezbrižnog leta

male-tajne-bezbriznog-leta

Male tajne bezbrižnog leta

Sunce je zasigurno prijatelj, kako vašeg tela, tako i vašeg raspoloženja:
vaša potamnela koža će učiniti da se osećate lepšom i u boljoj formi, a stimulacija serotonina – hormona sreće u mozgu putem sunčevih zraka, pružiće vam momente spokojstva i opuštanja. Ali uvek budite oprezne i ne zaboravite sva ona upozorenja vezana za preterano izlaganje sunčevim zracima, kao ni to da vaša koža mora da bude hidrirana, kako biste izbegle pojavu vidljivih kapilara i oticanje koje može da se pojavi.

Priprema za sunce mora da počne nekoliko nedelja pre izlaganja njegovim zracima. Najbolje je ojačati kožu vlažnim i hranljivim kremama. Svako jutro čistite vaše lice nežnim i hidrantnim proizvodima koji sadrže vitamin C; izbegavajte sunčanje između 11:00 i 3:00 i nemojte koristiti dezodoranse koji u sebi sadrže alkohol. Neizostavno treba da koristite i zaštitne kreme za sunce sa visokim zaštitnim faktorom, koje odgovaraju tipu vaše kože.

Protiv vrućine se pre svega bori izbalansiranom ishranom.
Najvažnije od svega: pijte, pijte i pijte, pre svega vodu – započnite dan sa velikom čašom vode čim se probudite. Voda će vam pomoći da nemate vrtoglavicu i da ne osećate slabost u toplim danima, a smanjiće i mnoge druge neprijatnosti simptoma trudnoće (sprečiće i infekciju urinarnog trakta). Popijte barem osam čaša vode dnevno, ili više, ako vežbate i više se znojite. Uvek sa sobom nosite flašu vode. Zatim u toku dana, po potrebi, pijte prirodne sokove koji poboljšavaju cirkulaciju: od borovnice, javora, mekog voća, ali preferirajte vodu jer ona cirkuliše celim telom i hidrira ga, za razliku od slatkih pića koja zadržavaju tečnost u digestivnom traktu.

Jedite malo a često, najviše voće i povrće. Tako ćete se zdravo hraniti jer vam te namirnice omogućavaju nadoknadu izgubljene tečnosti i obezbeđuju unošenje pravilne doze šećera i vitamina.
Jedite ribu umesto mesa, laganija je i lako se vari: sadrži malo masti ali veliku količinu proteina i mineralnih soli. Izbegavajte kafu i alkohol, koji mogu da dovedu do dehidriranja.

Male tajne bezbrižnog leta

Naoružajte se optimizmom: optimisti žive duže i zdravije, a istraživanja pokazuju da optimistične trudnice pozitivno utiču na bebu u stomaku, a smanjuje se i rizik od prevremenog rođenja kod rizičnih trudnoća. Trudnice koje su optimiste, bolje brinu o sebi – dobro se hrane, više vežbaju i ne koriste štetne supstance kao što su alkohol, droga i sl. Naučite kako da očekujete najbolje, umesto najgore – počnite sa time da posmatrate čašu kao polupunu umesto polupraznu.
Čitajte knjige, pogledajte neki dobar film, slušajte muziku.
Priuštite sebi neko vreme za opuštanje. Ako ne možete da spavate noću, pokušajte da odspavate preko dana. Opuštajte se i odmarajte na način za koji vi smatrate da je najbolji jer imate pravo na to, bez obavezivanja i vremenskog ograničavanja: letnji odmor je čak i iz tog razloga lep.

Hvala sajtu bebinizbor.com

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top