Naslovna » Deca » Agencije za cuvanje dece » Upis u privatne vrtiće od 01. do 14. septembra

Upis u privatne vrtiće od 01. do 14. septembra

upis-u-privatne-vrtice

Udruženje privatnih vrtića Beograd – Obaveštenje za roditelje

Skupština Grada Beograda je na sednici održanoj 21.01.2015.godine donela ODLUKU o pravu na nadoknadu dela troškova boravka dece u predškolskoj ustanovi čiji je osnivač drugo pravno lice ili fizičko lice (u daljem tekstu privatne predškolske ustanove sa verifikacijom MP RS), koja je objavljena u Službenom listu Grada Beograda broj 2/2015.
Želeli smo da ispred Udruženja privatnih vrtića objasnimo način primene ove ODLUKE.

Pravo na nadoknadu dela troškova boravka dece u predškolskoj ustanovi (u daljem tekstu SUBVENCIJU) imaće sledeći roditelji:

  • Državljani Republike Srbije;
  • Deca prijavljena na teritoriji Grada Beograda;
  • Roditelji čije dete na konkursu za državni vrtić raspisan u aprilu 2015/2016.godine ne budu dobilo mesto u državnom vrtiću.

Prema dinamici koja je planirana od strane Sekretarijata, u ovom trenutku procedura će biti sledeća:

Svi roditelji koji su zainteresovani za subvenciju neophodno je da konkurišu za mesto u državnom vrtiću, na konkursu koji de biti objavljen 15.04.2015.godine (ukoliko dete pohađa privatnu ustanovu roditelj može neometano da konkuriše, ukoliko dete pohađa državni vrtić neophodno je da se dete ispiše iz državnog vrtida i opet konkuriše).

Po završetku konkursa 30.04.2015.godine, roditelji će imati uvid u preliminarne liste 25.05.2015.godine, kada mogu da podnesu žalbu (od 25.05.2015. do 02.07.2015.). Žalbe će biti razmatrane u periodu od 03.–17. 06.2015. godine.

Konačne rang liste će biti objavljene 20.06.2015.godine i svi roditelji čija deca nisu dobila mesto, iz vrtića gde su konkurisali treba da preuzmi POTVRDU do 25.06.2015 da nisu upisani. Roditelji čija deca dobiju mesto u državnom vrtiću mogu da prihvate mesto u državnom vrtiću ili da se upišu u privatni vrtić, ali BEZ MOGUĆNOSTI DA KORISTE SUBVENCIJU.

Sa potvrdom roditelji odlaze u privatnu predškolsku ustanovu koju su odabrali i sa ustanovom potpisuju UGOVOR o prijemu deteta u vrtić, prema tržišnim uslovima, prema kojima Ustanova inače posluje.

Roditelj će prema UGOVORU koji je potpisao sa ustanovom izmirivati svoje obaveze i plaćaće cenu koja je dogovorena Ugovorom. Roditelj od prvog dana upisa plaća Ustanovi punu cenu.

Zahtev za subvenciju roditelj podnosi organizacionoj jedinici GU Beograd nadležnoj za poslove iz oblasti obrazovanja i dečje zaštite, na jedinstvenom obrascu koji de biti objavljen na njihovom sajtu, ili se može preuzeti na njihovoj pisarnici.

Dokumenta uz zahtev…>>

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Odgovorite

Scroll To Top