Naslovna » Trudnoća » Zdravlje u trudnoći » Pravilna ishrana u trudnoći

Pravilna ishrana u trudnoći

pravilna-ishrana-u-trudnoci

Pravilna ishrana je važna ne samo u trudnoći ili kada se ona planira, već ima značajnog udela u zdravom životu u svakom životnom dobu.

Zdrava ishrana će osigurati dobru formu vama i vašoj bebi, a to znači da ćete se vi osećati zdravo i odmorno, a vaša beba će se pravilno razvijati i rasti.

Najbolje vreme da počnete sa zdravom ishranom je pre začeća, čime i sebi i svojoj bebi omogućavate dobar početak. Još pre trudnoće telesnu težinu treba dovesti na normalu, kako ne bi brinuli o višku kilograma za vreme i posle trudnoće. Ovo je važno i zato što je prekomerna telesna težina veliki zdravstveni problem kako za buduću mamu, tako i za bebu, jer su gojazne majke sklonije riziku od pobačaja, češće pate od preeklampsije i u velikom procentu se porađaju carskim rezom. I mršavost žene povećava rizik za pobačaj.

Pravilna ishrana u trudnoći

Ukoliko već imate zdrave navike u ishrani, u trudnoći je potrebno vrlo malo izmena. Povećane su potrebe za kalorijama i to u drugoj polovini trudnoće .Koliko je zaista potrebno da povećate unos hrane, odredićete vi uz konsultaciju sa svojim lekarom, jer to zavisi od vaše starosti, težine, nivoa aktivnosti i individualnog metabolizma.

Jedno od osnovnih pravila u trudnoći je da ne treba “jesti za dvoje”…>>

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top