Mona-Uskrsnji prvomajski praznici
Naslovna » Turizam » Odlazak na more » Hrvatsko primorje

Hrvatsko primorje

Pula

Pula je najveći grad Istarske županije, leži u jugozapadnom delu Istraskog poluostrva, u zalivu Jadranskog mora, smeštena na 30km od Rovinja. Poznata je po svojoj blagoj klimi, mirnom moru i netaknutoj prirodi. Grad ima dugu tradiciju vinarstva, ribarstva, brodogradnje i turizma, a ujedno je i tranzitna luka.

Turistički aktivna, Pula ima tokom godine šarenoliku lepezu kulturno-umetničkog programa koja zadovoljava sve ukuse, od Pulskog Filmskog festivala do koncerata prestižnih svetski poznatih muzičara. U Puli ćete naći i bioskop, pozorište, brojne izložbe, biblioteku, razne društvene centre kao i prodavnice krzna, parfimerije, renomirane sportske prodavnice i drugo.

Posebno zdanje koje treba napomenuti je Pulski amfiteatar – Arena, građevina od koje se započinje i završava svaki obilazak grada. Bogatu ponudu, istorijski bitnih i lepih objekata u Puli, čine između ostalog i brojne crkve, hramovi i muzeji.

pula

Noćni život u Puli je aktivan. Postoje klubovi i diskoteke koje imaju nedeljne programe i svako veče je veče za dobar provod. Za dnevne aktivnosti birajte između windsurfinga, košarke i tenisa, jedrenja, golfa, joge, jahanja, ronjenja, kartinga, fitnesa. Tu je i kazino, kao i dobar broj radnji sa suvenirima.

Pulske plaže čine konstantan niz uređenih kupališta. Odlično razuđena pulska obala mesto je brojnih plaža od kojih su neke lako dostupne i nalaze se obično blizu turističkih objekata, dok je za pristup nekim drugim potrebno malo više avanturističkih sklonosti kroz mediteransko rastinje. Na nekim plažama stene koje vire iz mora predstavljaju podlogu za skokove u vodu.

Plaža Histria

Plaža Histria je šljunkovita i ima postepen ulaz u more. Ovde je moguće iznajmiti raznu opremu za zabavu na moru.

hi

Plaža Stoja

Plaža Stoja je šljunkovita plaža sa blagim ulazom u more. Iznad nje je turističko kamp naselje u sklopu kojeg postoje mini golf tereni, tereni za basket, fudbal, nekoliko prodavnica i radnji, kao i menjačnica.

st

Plaža Havajsko

Plaža Havajsko je šljunkovita, a karakterišu je i stene koje se koriste za skokove u vodu. Poznata je i po svojim visokim talasima i veoma je popularna je među mladima.

d

Plaža Ambrela

Plaža Ambrela je šljunkovita plaža i nosilac Plave zastave za čistoću i sadržaje koje nudi. Važi za jednu od najpopularnijih pulskih plaža, verovatno zbog plićaka, koji omogućuje blagi ulazak u vodu i kamenih oblutaka na obali. Gotovo uvek je krcata brojnim turistima.

max

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top