Mona-Uskrsnji prvomajski praznici
Naslovna » Turizam » Odlazak na more » Hrvatsko primorje

Hrvatsko primorje

Zadar

Grad Zadar je smešten u samom središtu hrvatskog Jadrana, u najrazruđenijem delu jadranskog arhipelaga, i čini urbano središte severne Dalmacije kao i administrativni, privredni, kulturni i politički centar regije.

U njegovoj okolini nalaze se nacionalni parkovi Plitvice, Paklenica, Krka i Kornati, kao i parkovi prirode Velebit i Telašćica, uz niz od 300 i više ostrva i ostrvaca. Prirodne lepote, brojni zalivi i plaže, kulturno-istorijski spomenici, raznovrsna ugostiteljska ponuda čini Zadar i njegovu okolinu jednom od najatraktivnijih turističkih regija Hrvatske.

za

Plaža Kolovare

Plaža Kolovare je jedna od najpoznatijih plaža u Zadru. Pretežno kamenita i šljunkovita, a delomično i popločana. Udaljena je manje od 10 minuta šetnje od centra grada. Idealna je za porodice sa decom jer ima 2 dečija igrališta u svom sklopu. Ovde možete iznajmiti opremu za vodene sportove, a tu su i kafići, restorani, toaleti i tuševi.

ko

Plaža Borik

Plaža Borik je smeštena u severnom delu grada. Većim delom je šljunkovita, ali ima i jednu veliku peščanu uvalu, kao i betonirani plato. Na plaži se nude različite aktivnosti poput jedrenja na dasci i vožnje džet skijem. Naravno, tu su i neizostavne pedaline, vožnja na tubama, banani, parasejling i mnoge druge. Deca će ovde posebno uživati u mnogobrojnim zabavnim sadržajima, dok je ponuda ugostiteljskih objekata pomalo skromna, ali dovoljna i čini je samo nekoliko manjih montažnih objekata.

pl

Plaža Punta Bajlo

Plaža Punta Bajlo je legendarno zadarsko kupalište. Parking se ovde ne plaća, a auto možete ostaviti u hladu. Naime, hladovine ovde ima koliko hoćete kako za automobile, tako i za kupače. Ova plaža je idealno mesto za provedeno vreme sa porodicom ili prijateljima, a stenovitog je tipa.

pun

Plaža Uskok ( Vitrenjak)

Plaža Uskok (Vitrenjak) je danju kupalište, a u večernjim satima postaje predivno šetalište uz more. Plaža Vitrenjak je, kako joj i samo ime kaže, na udaru vetra koji osvežava tokom vrućih letnjih dana. Zbog toga se često ovde mogu videti jedrilice i surferi. Uz plažu je dečije igralište, kao i teren za odbojku na pesku. Postoji i deo plaže koji je namenjen osobama s invaliditetom gde one mogu sa lakoćom ulaziti u more i uživati u kupanju, uz pomoć posebno prilagođene ulazne rampe.

us

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top