Mona-Uskrsnji prvomajski praznici
Naslovna » Turizam » Odlazak na more » Hrvatsko primorje

Hrvatsko primorje

Splitska regija Baške Vode

U podnožju planine Biokovo (1762 mnv), uz obalu kristalno čistog Jadranskog mora nalazi se ljupko letovalište Baška Voda. Nekada je to bilo malo ribarsko selo, da bi ovo idilično mesto danas postalo atraktivna turistička destinacija na Makarskoj Rivjeri, u srcu Dalmacije. Ovo je idealna destinacija za ljubitelje prirode, jer su plaže koje se nalaze u blizini prelepe, a tu je i mnoštvo staza za šetanje, kao i vožnju planinskog bicikla na padinama Biokova.

Međutim Baška Voda nije samo sunce, čisto more i prelepe plaže među borovima, kao i sveži planinski vazduh. Osim predivnog krajolika možete uživati u kvalitetnoj sportskoj, gastronomskoj, kulturnoj ponudi.

Ovde svako može naći nešto za sebe. Baška Voda je idealna za porodični odmor. Tokom leta ovde se održava veliki broj predstava, koncerata, izložbi i manifestacija, kao što su i „Ribarske večeri“.

Gradska plaža Baške Vode

Plaže u Baškoj Vodi su dugačke i po nekoliko kilometara. Niko ne može da ostane ravnodušan na lepotu kristalno plavog mora koje pere beskrajne šljunkovite plaže. Gradska plaža Baška Voda nosi Plavu zastavu, međunarodno priznanje za kvalitet i čistoću.

šš

Plaža Ikovac

Plaža Ikovac je šljunkovita i dugačka je 100 metara. Najčešći kupaći su mlađi gosti i porodice koje dolaze vikendom. Ova plaža je udaljena oko 10 minuta laganog hoda od centra baških Voda. Lakoćete doći do nje, tako što ćete se spustiti do centra i skrenuti desno. Pešačite sve do hotela Dubrovnik, pa se zatim spustite prema plaži, odakle imate još nekih 50 metara do plaže Ikovac. Na ovoj plaži se nalazi bar „Južnjačka utjeha“.

ik

Plaža Oseka

Plaža Oseka je šljunkovita plaža, dužine oko 300 metara. Veoma je popularna i posećena. Do nje će Vam biti potrebno oko 20 minuta laganog hoda. Spustite se u centar mesta i skrenete levo, šetajući nailazite na beach bar „Oseka“. Na nekih 50 metara zapadno od beach bara je nudistička plaža.

yy

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top