Mona-Uskrsnji prvomajski praznici
Naslovna » Turizam » Odlazak na more » Hrvatsko primorje

Hrvatsko primorje

Privlaka (Zadarska regija)

Privlaka je maleno poluostrvo na severu Dalmacije koje se na svojoj istočnoj strani spaja sa kraljevskim gradom Ninom. Samo sedam kilometara duga i četiri široka, Privlaka je jedno od najšarmantnijh mesta u Dalmaciji, dobro povezano i strateški odlično postavljeno za obilazak okolnih ostrva, plaža i raznih znamenitosti.

Ovo poluostrvo bogato je dugim, belim peščanim plažama, čistim i bistrim morem azurne boje, brojnim plitkim peščanim uvalama, ali i lekovitim blatom, zbog čega je kao stvoreno za porodični, okrepljujući odmor, daleko od stresa, gužve i buke popularnih destinacija masovnog turizma.

pr

Privlaka je sa tri strane okružena morem, i njenu čitavu obalu čine velike, plitke peščane plaže, ali i male uvale, a čitavu rivu, dugu preko četiri kilometra možete preći za sat vremena. Najlepše plaže nalaze se u blizini turističkih naselja Sabunike i Škapavca, a tu je i već čuvena Mostina, bogata lekovitim blatom. Većina plaža je uređeno i ima sve bolje razvijenu infrastrukturu, toalete, tuševe, a na mnogim plažama nalaze se i sadržaji za decu.

qq

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top