Promo Juli
Naslovna » Aktuelno » Preliminarni rezultati završnog ispita

Preliminarni rezultati završnog ispita

preliminarni rezultati

Preliminarni rezultati završnog ispita

Objavljeni su preliminarni rezultati završnog ispita za učenike osmog razreda. Uvid u razultate dostupan je na sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.  Učenici mogu videti broj osvojenih poena i na spiskovima istaknutim u njihovim školama.

Učenici ili njihovi roditelji će moći 23.06.2020.  od 8 do 15 časova da podnesu žalbu pismenim putem školskoj komisiji u matičnoj školi.  Žalba se podnosi na obrascu broj 11, koji se može naći u školi ili na sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na linku http://www.mpn.gov.rs/zavrsni-ispit-za-skolsku-2019-2020-godinu .

Konačni rezultati završnog ispita biće objavljeni 28.06.2020. godine. Nakon toga počinje formiranje lista i upis u srednje škole. Pogledajte kalendar upisa u srednje škole 2020/2021.

Preliminarni rezultati – šta dalje?

Iako su ovo tek preliminarni rezultati, oni su i konačni ukoliko učenik ne podnese žalbu. Broj bodova koje je doneo završni ispit dodaje se broju bodova koje učenik ima na osnovu ocena.  Ukoliko je učenik polagao i prijemi ispit, i ti bodovi se dodaju ukupnom zbiru.

Detaljne informacije o proceduri upisa u srednje škole možete naći na našoj strani upis u srednje škole 2020/2021.

Da biste lakše procenili šanse za upis određenog smera, pogledajte naše strane bodovi potrebni za upis u srednje škole.

Koliko bodova je potrebno za upis?

Preliminarni rezultati vam omogućavaju da procenite šanse za upis određenog smera u nekoj školi. U tome vam pre svega mogu pomoći naše strane bodovi potrebni za upis u srednje škole. Na tim stranama možete videti koliki je minimalan broj poena koje su imali učenici koji su uspeli da se upišu na svaki profil u svakoj srednjoj školi u Srbiji u prethodne tri godine.

Na osnovu želja i procene, potrebno je pripremiti listu želja. Kako se popunjava i kako funkcioniše lista želja možete pročitati na našoj strani vodič za upis u srednju školu

Ukoliko još niste odlučili koju školu ili koji smer upisati, pogledajte naše strane srednje škole u Srbiji. Za svaku školu dat je pregled obrazovnih profila i slobodnih mesta za školsku 2020/2021. godinu.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top