OsetiPrirodu2019 – hotel Javor
Naslovna » Dešavanja » Konkurs za originalnu slikovnicu

Konkurs za originalnu slikovnicu

Povodom trideset godina od osnivanja Kreativni centar raspisuje konkurs za originalnu slikovnicu za decu uzrasta od 3 godine do 7 godina. Namenjen je autorima mlađim od 30 godina, a njegov cilj je skretanje pažnje na mlade talentovane pisce i ilustratore. To će za njih ujedno biti i prilika da se oprobaju u stvaranju slikovnica – prvih knjiga s kojima se deca sreću, a koje imaju izuzetno važnu ulogu u odrastanju i razvoju.

Slikovnica koja se šalje na konkurs može biti delo jednog autora ili tima autora. Tema je slobodna, a konkurs je otvoren do 1. septembra 2019. godine. Najbolji rad će biti proglašen 1. oktobra 2019. i biće novčano nagrađen sumom od 1500 evra u dinarskoj protivvrednosti. Više detalja o konkursu naći ćete na sajtu www.kreativnicentar.rs

Konkurs za originalnu slikovnicu jedna je od aktivnosti kojima će izdavačka kuća Kreativni centar proslaviti trideset godina od objavljivanja svoje prve knjige – slikovnice Mačka, koju je napisao Simeon Marinković, a ilustrovao Dobrosav Bob Živković.

Početkom 2019. godine započet je projekat saradnje sa studentima grafičkog dizajna i ilustracije s nekoliko fakulteta iz Srbije. Planirano je da oni tokom 2019. godine s dizajnerima Kreativnog centra rade na kreiranju različitih vizuelnih sadržaja kako bi se na praktičnim zadacima upoznali sa zahtevima i izazovima koje ova profesija nosi. U okviru proslave planiran je i nastavak saradnje sa studentima dramaturgije s Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Pored toga, nastavlja se i rad s grupom studenata i apsolvenata norveškog jezika s Filološkog fakulteta u Beogradu.

Šta autori trebaju da dostave?>>

Kreativni centar

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top